Yemek Çok havalı milföy nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çok havalı milföy nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Çok havalı milföy nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çok havalı milföy tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler çok havalı milföy tarifi yapıyor. Ekran başındaki seyirciler ise internette çok havalı milföy tarifi araştırmaya başladı. Peki, çok havalı milföy nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve tadına doyamayacağınız çok havalı milföy tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Tatlı olarak yapabileceğiniz çok havalı milföy tarifi, birçok kişi tarafından merak edilen ve internette araştırılan bir tarif. Peki, çok havalı milföy nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şık sunumu ile çok havalı milföy tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇOK HAVALI MİLFÖY TARİFİ

Çok havalı milföy malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6 adet çilek
  • 200 gr kuvertür çikolata
  • 50 gr file badem

 ÇOK HAVALI MİLFÖY HAMURU YAPILIŞI

  • Milföyleri yaprak yaprak ayırın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklarla dizin. 
  • Üzerine bir tepsi daha koyun ve pişerken kabarmamasını sağlayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 200 derece fırında 20-25 dakika kadar yetecektir.
  • Bu arada muhallebiyi pişirin. 
  • Vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeler koyup karıştırın ve kaynatmaya başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin ve altını kapatın.
  • Muhallebiyi iyice karıştırın. 
  • İlk sıcağı çıkınca içerisine krem şantiyi ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Ilıyan muhallebiyi mikser yardımıyla çırpın ve topaklanmaları yok edin. 
  • Kuvertür çikolatayı rendeleyin.
  • Pişen milföyden zemine koyun, üzerine muhallebi ekleyin ve tekrar milföy koyun. 
  • Üzerine çilek koyup file bademlerden ekleyin.
  • Rendelenmiş çikolatadan da ekleyip pudra şekeri serpiştirin.
  • Buzdolabında dinlendirip servis edin.