Yemek Çökertme kebabı tarifi! Evde kolay çökertme kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktası

Çökertme kebabı tarifi! Evde kolay çökertme kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktası

Paylaş
Çökertme kebabı tarifi! Evde kolay çökertme kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktası

Çökertme kebabı lezzetiyle damakları şenlendirirken, evde kolaylıkla yapılabilir olması da pek çok kişinin favori yemeği olmasına neden oluyor. Et, patates, sarımsaklı yoğurt ve sos dörtlüsünün oluşturduğu bu eşsiz lezzet Bodrum yöresine ait olsa da yurdun dört bir yanında zevkle yapılıp yeniyor. İşte evde yapmak isteyenler için çökertme kebabının malzemeleri, yapılışı ve püf noktası…

Çökertme kebabını evde yapmak isteyenler için müjdeli haber! Bu kebabı yapmak için gereken malzemeler her evde olan ve kolaylıkla alınabilen malzemeler. O nedenle belki de Türk mutfağının en kolay hazırlanan ancak lezzeti ile ilk sıralara taht kuran yemekleri arasında yer alıyor çökertme kebabı. Aynı zamanda kırmızı et ile hazırlanabildiği gibi beyaz et de kullanılabilmesi yapımı için bir avantaj daha sağlıyor. İşte hem hazırlanışı hem de tadıyla mutfağınızın vazgeçilmezi olacak çökertme kebabının tarifi…

Haberin Devamı

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELERİ

  • 250-300 gram jülyen doğranmış et
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
  • 4 diş sarımsak (2’si yoğurt için)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Eti pişirmek için)
  • 1 çay kaşığı tuz (Et için)
  • 4 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fiske tuz (yoğurt için)
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)
  • 1 kaşık domates biber sosu veya salça
  • 1 kaşık sıvı yağ

ÇÖKERTME KEBABI YAPILIŞI

  1. İlk olarak jülyen doğranan etler düdüklü tencereye koyulur. Altı yüksek ateşle açılır ve etler suyunu bırakıp sonra da çekene kadar kavrulur.
  2. Etler suyunu çektikten sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenir. Bir iki çevrim daha kavrulan etlerin üzerine göz kararı su eklenerek düdüklü tencerenin ağzı kapatılıp etler pişirilmeye bırakılır.
  3. Etler pişerken patatesler kibrit çöpü büyüklüğünde doğranır. Tuz eklenir ve kızgın yağda çıtır çıtır olacak şekilde kızartılarak büyük bir servis tabağına alınır.
  4. 2 diş sarımsak, tuz ile birlikte yoğurt ile karıştırılır ve kızarmış patateslerin üzerinde gezdirilir.
  5. Küçük bir tavada yağ ve salça ile sos hazırlanır ve sarımsaklı yoğurdun üzerine dökülür. Burada isteğe bağlı olarak taze domatesten sos da hazırlanabilir.
  6. En son olarak da üzerine düdüklüde pişen etler eklenir.
  7. Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.
  8. Yine isteğe bağlı olarak etlerin üzerine kıyılmış maydanoz veya kekik serpilip servis edilir.