Damat tatlısı nasıl yapılır? Damat tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok kişinin tarifini yeni öğrendiği damat tatlısı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız enfes bir tarif. Peki, damat tatlısı nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve lezzetine doyum olmayan damat tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
20 Mayıs 2022 , Cuma 11:12
Çay ve kahve keyfinize keyif katacak damat tatlısı tarifi, evde yapılması kolay enfes bir lezzet. Peki, damat tatlısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız damat tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
DAMAT TATLISI TARİFİ
Damat tatlısı malzemeler
Hamur için
- 2,5 çay bardağı yağ (yarısı tereyağı yarısı sıvı yağ)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
Şerbet için
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-10 damla limon suyu
Üzeri için
- Fındık
- Antep fıstığı tozu
DAMAT TATLISI YAPILIŞI
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye ekleyip karıştırın ve ocakta kaynatın.
- Kaynarken 5-10 damla limon suyu ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
- Hamuru için yağ ve yoğurdu karıştırın.
- Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Ortasına fındık koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlıyı ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluşturun.
- Şerbeti çeken tatlı servise hazır.
İlgili Haber
İlgili Haber
İlgili Haber
İlgili Haber
BUNLARI DA OKUYUN
-
Dana dil tarifi ve yapılışı - En güzel dana dil nasıl yapılır?
-
Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Kurban etiyle lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası
-
Şerbetli bayram tatlıları
-
Kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti saklama yöntemleri
-
Cool lime nasıl yapılır? Cool lime tarifi, yapılışı, püf noktası