Yemek Damat tatlısı nasıl yapılır? Damat tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Damat tatlısı nasıl yapılır? Damat tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Damat tatlısı nasıl yapılır? Damat tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok kişinin tarifini yeni öğrendiği damat tatlısı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız enfes bir tarif. Peki, damat tatlısı nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve lezzetine doyum olmayan damat tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak damat tatlısı tarifi, evde yapılması kolay enfes bir lezzet. Peki, damat tatlısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız damat tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

DAMAT TATLISI TARİFİ

Damat tatlısı malzemeler

Hamur için

  • 2,5 çay bardağı yağ (yarısı tereyağı yarısı sıvı yağ)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

Şerbet için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-10 damla limon suyu

Üzeri için

  • Fındık
  • Antep fıstığı tozu

DAMAT TATLISI YAPILIŞI

  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye ekleyip karıştırın ve ocakta kaynatın.
  • Kaynarken 5-10 damla limon suyu ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
  • Hamuru için yağ ve yoğurdu karıştırın.
  • Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Ortasına fındık koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıyı ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluşturun.
  • Şerbeti çeken tatlı servise hazır.