Damat tatlısı nasıl yapılır? Damat tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Birçok kişinin tarifini yeni öğrendiği damat tatlısı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız enfes bir tarif. Peki, damat tatlısı nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve lezzetine doyum olmayan damat tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
20 Mayıs 2022 , Cuma 11:12
Çay ve kahve keyfinize keyif katacak damat tatlısı tarifi, evde yapılması kolay enfes bir lezzet. Peki, damat tatlısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız damat tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
DAMAT TATLISI TARİFİ
Damat tatlısı malzemeler
Hamur için
- 2,5 çay bardağı yağ (yarısı tereyağı yarısı sıvı yağ)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
Şerbet için
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-10 damla limon suyu
Üzeri için
- Fındık
- Antep fıstığı tozu
DAMAT TATLISI YAPILIŞI
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye ekleyip karıştırın ve ocakta kaynatın.
- Kaynarken 5-10 damla limon suyu ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
- Hamuru için yağ ve yoğurdu karıştırın.
- Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Ortasına fındık koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlıyı ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluşturun.
- Şerbeti çeken tatlı servise hazır.
BUNLARI DA OKUYUN
- Metin Akpınar ve Suphiye Orancı'nın kızı Duygu Nebioğlu'na sürpriz telefon! Öyle şeyler anlattı ki! O kişi Yeşilçam oyuncusu mu?
- Estetik operasyon geçiren Selen Görgüzel'in son hali! 'Hoş geldin yeni Selen'
- ABD'de hayatını kaybeden fenomen Yağmur Taktaş'ın son sözleri! Şüpheler tek kişi üzerinde yoğunlaşıyor, ailesi harekete geçti
- Güneşi gören Fahriye Evcen'den yaz pozları
- Dilan Çiçek Deniz gönlünü ünlü yönetmenin oğluna kaptırdı!