Yemek Dana nuar tarifi ve yapılışı… En güzel dana nuar nasıl yapılır?

Dana nuar tarifi ve yapılışı… En güzel dana nuar nasıl yapılır?

Paylaş
Dana nuar tarifi ve yapılışı… En güzel dana nuar nasıl yapılır?

Et yemekleri lezzetli ve sağlıklı sofraların bir parçasıdır. Özellikle dana etinin ne kadar lezzetli olduğu bilinmektedir. Dana etinden nuar yapmak ise son derece güzel bir tercihtir. Peki, dana nuar nasıl yapılır? Dana nuar tarifi ve yapılışı- En güzel dana nuar nasıl yapılır? İşte, püf noktaları ve dana nuar yapılı ile ilgili tüm detaylar...

Dana nuar oldukça özel bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır. Yemeğin tadını bilen kişiler için vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dana nuar yemek isteyen herkesin tarife göre hareket ederek başarılı olma şansları vardır. Zaten dana nuar en sevilen lezzetler arasında sıkça ismi geçen bir yemek türüdür.

Haberin Devamı

DANA NUAR TARİFİ VE YAPILIŞI

Hazırlık: 15 dakika.

Pişirme: 50 dakika.

DANA NUAR TARİFİ MALZEMELERİ

  •  750 gram dana nuar,
  • 2 adet küçük boy soğan,
  • 1 adet havuç,
  • 1 çay bardağı su,
  • Sıvı yağ,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Kırmızı biber, karabiber, tuz ve kekik,
  • Defne yaprağı.

DANA NUAR TARİFİNİN YAPILIŞI:

  1. Öncelikle baharatların hepsini güzelce karıştırın ve içerisinde eti ovun. Etin iki tarafını karışımla ovmayı unutmayın.
  2. Havuçları ve soğanları iri olarak doğrayın. Sarımsakları ise soyup ikiye bölün. Tüm malzemeleri etle beraber düdüklüye yerleştirin. Yaklaşık 50 dakika içerisinde yemeğiniz nefis şekilde hazırdır. Şimdiden afiyet olsun.

EN GÜZEL DANA NUAR NASIL YAPILIR?

Dana nuarı sıcakken dilimlemek yerine 10 dakika kadar beklemek daha yararlıdır. Bunun için bekledikten sonra dilimlemek daha mantıklıdır. Bu sayede etler daha güzel bir şekilde dilimlenmiş olur. Son derece lezzetli bu yemeği oldukça zevkle yiyebilirsiniz.

Dana nuarı fırında pişirme şansıda vardır. Ancak dana nuar en güzel şekilde düdüklüde olur. Bu yüzden dana nuarı düdüklü tencere yardımıyla pişirebilirsiniz. Bunun yanında baharatlarda yemeğin lezzeti için çok önemlidir.

DANA NUAR YANINA NELER GİDER?

Dana nuar yanına çok güzel bir kremalı mantar çorbası tercih edebilirsiniz. Ayrıca mevsime özgü bir salatada dana nuar ile afiyetle yenebilir. Arzu eden kişilerde pilav veya fırında patates tercih edebilirler.

Haberin Devamı