Yemek Dana sarma tarifi: Dana sarma nasıl yapılır?

Dana sarma tarifi: Dana sarma nasıl yapılır?

Paylaş
Dana sarma tarifi: Dana sarma nasıl yapılır?

Sofranızda farklı lezzetlere yer vermek istiyor ve misafirlerinize şık sunumlar eşliğinde yemekler ikram etmek istiyorsanız dana sarma tarifi tam size göre. Eğer "dana sarma tarifi, dana sarma nasıl yapılır" merak ediyorsanız haberimize göz atın.

Mutfağınızda nefis kokuların yükseleceği, lezzetiyle hafızalara kazınacak olan dana sarma tarifi kırmızı et severlerin oldukça beğendiği bir tarif. Dana sarma nasıl yapılır öğrenmek istiyor veya dana sarma tarifi arıyorsanız detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Dana sarma tarifi

Dana sarma malzemeleri

- 4 dilim dana bonfile (inceltilmiş)

- Zeytinyağı

- 7-8 adet mantar (dilimlenmiş)

- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)

- 200 gr. krem peynir

- 1/4 su bardağı ekmek kırıntısı

- Tuz

- Karabiber

Dana sarma yapılışı

Bir tava da zeytinyağını kızdırın ve dilimlenmiş mantarları kavurun. Rendelenmiş sarımsakları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Mantarlar pişince derin bir kaba aktarın, üzerine krem peynir, ekmek kırıntısı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. İnceltilmiş bonfilelerden bir parçasını alın, uzun ucuna hazırlanan harçtan yayın ve rulo şeklinde sarıp kenarlarını kürdanla tutturun. Bütün bonfile dilimlerine bu işlemi uygulayın. Döküm tavayı ocağa alıp ısıtın ve ısınan tavaya zeytinyağı ekleyip kızdırın. Dana sarmaları tavaya koyup her tarafını pişirin ve sıcak servis edin.

Haberin Devamı