Yemek Döküm tavada et nasıl pişirilir? Et tavasında biftek pişirme yöntemleri

Döküm tavada et nasıl pişirilir? Et tavasında biftek pişirme yöntemleri

Paylaş
Döküm tavada et nasıl pişirilir? Et tavasında biftek pişirme yöntemleri

Et tavası olarak bilinen döküm tavada et pişirmek isteyenlerin en büyük korkusu etin sertleşmesi veya kayış gibi olmasıdır. Et tavasında biftek, antrikot veya pirzola gibi etleri lokum gibi pişirmenizi sağlayacak yöntemler var. Tadına doyamayacağınız ve şahaneler yaratacağınız döküm tavada et pişirme yöntemleri...

Barbekü tadında et yapmak isteyenler için döküm tavada et pişirmek oldukça iyi bir alternatif. Lokum gibi et pişirmek isteyenler için önce eti mühürleyecek sonra da tam tadında kızartacak püf noktalar var. Peki, döküm tavada et nasıl pişer? Sertleşmeden ve kayış gibi olmayan et pişirme yöntemleri...

Haberin Devamı

DÖKÜM TAVADA ET PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Ocakta et pişirmek için mutlaka döküm ızgara tava kullanın. Teflon tavalarla aynı lezzeti yakalamanız mümkün olmaz.

Döküm ızgaranızı önce ocağa alıp 10-15 dakika kızdırın. Elinizi tavanın biraz üzerinde tuttuğunuzda birkaç saniye ancak dayanabiliyorsanız tavanız ısınmış demektir.

Tavaya yağ koymanıza gerek yoktur. Et ilk başta tavaya yapışsa da piştiği anda kolayca tavadan ayrılacaktır.

Tava kızdıktan sonra altını kısın. Döküm tava ısıyı çok iyi hapseder. Altını kıssanız veya kapatsanız dahi uzunca bir süre sıcak kalmaya devam eder.

Eti ızgaraya alarak her iki tarafını da mühürleyin. Böylece etin suyu içinde kalacaktır. Etin suyu dışarı akarsa et kuru ve lezzetsiz olur.

Haberin Devamı

Etleri çatal batırarak çevirmeyin. Et piştikten sonra birkaç dakika dinlendirip servis yapın.

Etleri çevirme aşamasında bambu maşa ya da dayanıklı silikon maşa kullanabilirsiniz. Çatal, çelik maşa gibi ürünler etlerin suyunu bırakmasına neden olurken döküm tavayı da çizebilir.

DÖKÜM TAVADA ET MÜHÜRLEME

Döküm tavada et mühürleme işlemi, tavada et pişirme işleminin altın kuralı sayılır; çünkü bu işlem etin içindeki lezzetli suyun hapsolmasını, etten ayrılmamasını sağlar. Kuru ve yavan etler yememek için muhakkak yapılmalıdır.

Önlü arkalı olarak iyice ısınmış kaliteli bir döküm tavada etin büyüklüğüne kalınlığına bağlı olarak birkaç dakika mühürleme işlemi yapmanız, eti tamamen pişirdiğinizde sulu ve yumuşak bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Döküm tava kullanmanın size kazandıracağı en önemli artılardan biri, ısıyı tavanın her yerine eşit dağıtması ve yüksek ısıda çalışma imkanı sunmasıdır.

Böylelikle eşit ısıda pişirdiğiniz etlerinizin her yeri aynı anda ve aynı oranda pişmiş olacak; yani bir kısmı çiğ kalırken diğer kısmının yanma tehlikesi ortadan kalkmış olacaktır.

Döküm tavada eti pişirmeden önce tavayı iyice ısıtın. Isınan tavanın üstüne elinizi yaklaştırdığınızda 2-3 saniyeden fazla dayanamıyorsanız tava hazır demektir.

Yağlanmamış etleri kızgın tavaya koyun. Etin kalınlığına göre mühürleme süresi değişir.

Haberin Devamı

Orta kalınlıkta bir etin bir yüzeyini ortalama 1 dakika mühürlemeniz yeter. 1 dakika sonra diğer yüzeyi mühürleyin. Bir dakikanın sonunda tekrar diğer yüzeyi pişirmeye başlayın.

Yağını ve tuzunu en son aşamada koyun.

Böylece et sertleşmez ve yanmaz.