Yemek Domates çorbası tarifi: Domates çorbası nasıl yapılır?

Domates çorbası tarifi: Domates çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Domates çorbası tarifi: Domates çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak domates çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde domates çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde domates çorbası tarifi servis edebilirsiniz. Eğer domates çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada domates çorbası tarifi arıyorsanız "domates çorbası tarifi, domates çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız domates çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan domates çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer domates çorbası tarifi arıyorsanız ve domates çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "domates çorbası tarifi, domates çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Domates çorbası tarifi

Domates çorbası yapılışı

- 5 adet büyük boy sulu domates

- 2 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 4 su bardağı sıcak et suyu

- 2 çay bardağı sıcak süt

Domates çorbası yapılışı

1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

Haberin Devamı