YemekDut reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler - Dut reçeli nasıl yapılır?

Dut reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler - Dut reçeli nasıl yapılır?

Dut reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler - Dut reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltıların ve tatlıların vazgeçilmezi olan dut reçeli tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve kahvaltılarda favori lezzetiniz olacak bir tarif. Peki, dut reçeli nasıl yapılır? İster kara dut ile isterseniz de beyaz dut ile yapabileceğiniz dut reçeli tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yaz aylarının gelmesiyle birçok sebze ve meyve olgunlaştı ve kış için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Peki, dut reçeli nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız dut reçeli tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

DUT REÇELİ TARİFİ

Dut reçeli malzemeler

  • 500 gram dut
  • 500 gram şeker
  • 1 adet limonun suyu

DUT REÇELİ NASIL YAPILIR?

  • Dutların saplarını ayırıp ezmeden yıkayın.
  • Dutları tencereye alıp üzerinde şekeri ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 1 gece oda sıcaklığında bekletin.
  • Ertesi gün suyunu salan dutları ateşte koyum kıvam alana kadar kaynatın.
  • Reçeliniz kıvamına ulaşınca ocaktan almadan önce limon suyunu da ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Oda sıcaklığında soğuyan reçeli kavanozlara bölüştürün.
SIRADAKİ HABER