Yemek Ekşimiş yoğurttan lor çökelek nasıl yapılır? Ekşimik yoğurttan lor çökelek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ekşimiş yoğurttan lor çökelek nasıl yapılır? Ekşimik yoğurttan lor çökelek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Ekşimiş yoğurttan lor çökelek nasıl yapılır? Ekşimik yoğurttan lor çökelek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İster kahvaltıda isterseniz böreklerde ya da tariflerin içinde kullanabileceğiniz lor çökelek tarifi, ekşimiş yoğurttan lor çökelek yapılışı ile çok daha lezzetli oluyor. Peki, ekşimiş yoğurttan lor çökelek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ekşimiş yoğurttan lor çökelek tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

 

Ekşimik olarak da bilinen lor çökelek, ekşimiş yoğurttan yapılınca çok daha lezzetli oluyor. Peki, ekşimiş yoğurttan lor çökelek nasıl yapılır? Birçok tarifinizin en önemli malzemesi olacak olan ekşimiş yoğurttan lor çökelek tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

EKŞİMİŞ YOĞURTTAN LOR ÇÖKELEK TARİFİ

Ekşimiş yoğurttan lor çökelek malzemeler

  • 1 kilo yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke

EKŞİMİŞ YOĞURTTAN LOR ÇÖKELEK YAPILIŞI

  • Yoğurdu dökeceğiniz tencereyi suyla durulayıp ıslaklığıyla üzerine yoğurdu dökün.
  • Daha sonrasında evde kalan bozulmaya yakın süt varsa da ekleyebilirsiniz.
  • Tencerenin içine tuzu ve sirkeyi ekleyin.
  • Ocağın altını orta ateşte açın.
  • Bu esnada tüm malzemelerin karışması için iyice karıştırın.
  • Kaynayana kadar ara ara dibine sarmaması için hafif karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp bir iki dakika kadar, kaynayınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
  • Soğumasını bekleme sebebi lorun yağı, suyuyla beraber süzülüp gitmemesi için.
  • Soğuduktan sonra tel süzgecin üzerine temiz bir bez koyarak tencereyi boşaltıp süzülmesi için bırakın.
  • Damak tadına göre içine tuz eklenebilir.
  • Buzdolabına kaldırın.
  • Bir saat kadar süzdürüp kaldırmanız da yeterli olur.
  • Elle en son sıkıp fazla suyunu almayı unutmayın.