Yemek Erişteli köfteli çorba nasıl yapılır? Erişteli köfteli çorba tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Erişteli köfteli çorba nasıl yapılır? Erişteli köfteli çorba tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Erişteli köfteli çorba nasıl yapılır? Erişteli köfteli çorba tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok yemeğin yanına yapabileceğiniz ve besleyiciliği yüksel olan erişteli köfteli çorba tarifi, hem şifalı hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, erişteli köfteli çorba nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği erişteli köfteli çorba tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yedirten erişteli köfteli çorba tarifi, hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek yiyeceği şahane bir tarif. Peki, erişteli köfteli çorba nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız erişteli köfteli çorba tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı...

Haberin Devamı

ERİŞTELİ KÖFTELİ ÇORBA TARİFİ

Erişteli köfteli çorba malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 litre sıcak su
  • Yarım su bardağı erişte
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Köftesi için:

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

ERİŞTELİ KÖFTELİ ÇORBA YAPILIŞI

  • Öncelikle köfteleri hazırladıktan sonra bulamak için unu geniş bir tabağa alarak yanınıza alın.
  • Ardından köfte harcı için karıştırma kabına kıyma, köftelik bulgur, karabiber ve pul biberi alarak güzelce yoğurun.
  • Yoğrulan köfte harcından elle küçük parçalar kopartın ve yuvarlayarak un konmuş tabağa alın.
  • Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra tabağı ileri geri sallayın ve köftelerin tamamının una bulanmasını sağlayın.
  • Diğer taraftan; tencereye yağı koyarak rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve kaynar suyu ilave edin.
  • Karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Daha sonra köfteleri yavaş yavaş suyun içerisine ilave edin.
  • Köfteler 3-4 dakika kadar piştikten sonra içine erişte ekleyin.
  • Erişteler pişene kadar kaynatın.
  • Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayın.
  • Bunun için un, yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpın. Ardından çorbanın suyundan bir kepçe kadarını yavaş yavaş terbiyeye ekleyerek karıştırın.
  • Terbiye ılıdıktan sonra yavaş yavaş tencereye ilave edin ve bir yandan da karıştırmaya devam edin.
  • 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırarak altını kapatın.
  • Servis etmeden önce sosu için eriyen tereyağına nane ve kırmızı toz biberi ekleyip kızdırın, ocaktan alın.
  • Sosu çorbanın üzerine gezdirdikten sonra servis edin.