Yemek Etli tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli tirit tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Etli tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli tirit tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Etli tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli tirit tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta bugün gelinler etli tirit tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette etli tirit tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, en güzel etli tirit nasıl yapılır? Yöresel lezzetler arasında en çok sevilen etli tirit tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Türkülere de konu olan tirit tarifi, Türkiye'nin farklı yörelerinde yapılan şahane bir lezzet. Peki, etli tirit nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız etli tirit tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

ETLİ TİRİT TARİFİ

Etli tirit malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 4 adet tırnak pide
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber veya salça
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet defne yaprağı

ETLİ TİRİT YAPILIŞI

  • İrice doğranmış dana etlerini 2 su bardağı suyla düdüklü tencereye alın.
  • İçine tuz, karabiber ve defne yaprağını da ekleyip 30-40 dakika kadar pişirin.
  • Etleri pişince bir çatal yardımıyla lif lif didikleyin. Suyunu ayırın.
  • Pideleri küp küp doğrayıp 15 dakikalığına fırına verin ve kıtır kıtır olmasını sağlayın.
  • Tabaklara bölüştürdüğünüz pidenin üzerine etin suyundan gezdirin ve etleri yerleştirin.
  • Yoğurdu çırpıp etlerin üzerine gezdirin.
  • Tereyağını eritip içine kırmızı biber veya salça ekleyip kızdırın.
  • Kırmızı yağı yoğurdun üzerine gezdirip sıcak sıcak servis edin.
  • Bu yemeği Ramazan ayında Ramazan pidesi kullanarak da yapabilirsiniz. Didiklenmiş et yerine tavuk veya kavrulmuş kıyma da kullanabilirsiniz.