Yemek Evde badem sütü nasıl yapılır? Badem sütü yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Evde badem sütü nasıl yapılır? Badem sütü yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Evde badem sütü nasıl yapılır? Badem sütü yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Özellikle vegan beslenen kişilerin sıklıkla tercih ettiği badem sütü, evde yapılması kolay şahane bir besin kaynağı. Peki, evde badem sütü nasıl yapılır? İster tatlıda ister içeceklerde kullanabileceğiniz badem sütü tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Son dönemlerde en popüler besin kaynaklarından birisi olan badem sütü, özellikle kahvelerin ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline geldi. Peki, evde badem sütü nasıl yapılır? A'dan Z'ye tüm detaylarıyla badem sütü tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

EVDE BADEM SÜTÜ YAPILIŞI

Gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 litre su

EV YAPIMI BADEM SÜTÜ YAPILIŞI

  • Öncelikle bademleri 1-2 dakika kaynar suda bekletip kabuklarını yumuşatın ve soyun.
  • Ardından soyduğunuz bademleri soğuk suya alıp en az 12 saat bekletin.
  • Bekleme süresini 24 saate kadar uzatabilirsiniz.
  • Bademleri ve içinde beklettiğiniz suyu blender’a aktarın.
  • Üzerine 1 litre daha içme suyu ilave edin.
  • Badem sütünüze aroma verici olarak eklemek istediğiniz tarçın, vanilya, kakao, bal, pekmez, keçiboynuzu tozu, çekirdekleri çıkarılmış hurma, kakule gibi malzemeleri de bu aşamada blender’a ekleyebilirsiniz.
  • Homojen ve akışkan bir karışım elde edene dek 2-3 dakika blender’dan geçirin.
  • Bir sürahinin ya da kavanozun ağzına temiz bir tülbent gerin ve blender’daki karışımı bu tülbentle süzün.
  • Tülbentin üzerine kalan posayı da iyice sıkıp süt ile bademin iyice ayrışmasını sağlayın.
  • Badem sütünüz hazır.

NOT: Tülbentte kalan posayı tatlılarda veya tuzlularda kullanabilirsiniz.

SIRADAKİ HABER