Yemek Evde dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktaları

Evde dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktaları

Paylaş
Evde dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktaları

Yaz aylarının en sevilen tatlılarından birisi de dondurmadır. Özellikle ev yapımı dondurmanın tadına ise doyum olmaz. Peki, evde dondurma nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem de çok lezzetli dondurmalar yapmak ve küçükten büyüğe herkese gönül rahatlığıyla verebileceğiniz ev yapımı dondurma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği ev yapımı dondurma tarifi, görüntüsüyle ayrı lezzetiyle apayrı bir tarif. Peki, evde dondurma nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ev yapımı dondurma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

EV YAPIMI DONDURMA TARİFİ

Dondurma malzemeler

  • 10 adet dondurulmuş çilek (iste bağlı vişne, böğürtlen, limon gibi meyveler)
  • 1 adet dondurulmuş muz
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Bal (Balı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

EVDE DONDURMA YAPILIŞI

  • Dondurulmuş muz ve çileği minik minik doğrayın, yoğurdu, balı da ekleyip, hepsini blenderdan geçirin.
  • Pürüzsüz olunca buzluğa atın ve 3 saat bekletin.
  • Dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.