Yemek Evde soya sütü nasıl yapılır? Ev yapımı soya sütü yapılışı

Evde soya sütü nasıl yapılır? Ev yapımı soya sütü yapılışı

Paylaş
Evde soya sütü nasıl yapılır? Ev yapımı soya sütü yapılışı

Birçok kişinin soya içeceği olarak da adlandırdığı evde soya sütü yapılışı, beslenenler şekline özen gösteren ve hayvansal gıda tüketmemeye çalışanları favori içeceği. Peki, evde soya sütü nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de sağlıklı ev yapımı soya sütü tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Son zamanların en en trend besin kaynaklarından birisi olan soya sütü, evde yapılması kolay şahane bir besin kaynağı. Peki, evde soya sütü nasıl yapılır? Birçok tarifin gözdesi olacak ev yapımı soya sütü tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

EVDE SOYA SÜTÜ YAPILIŞI

Gerekli malzemeler

  • 200 gram sarı soya fasulyesi
  • 1.9 lt su

Aroma katmak için:

  • 1 Tarçın çubuğu veya 1 damla sakızı, veya 2 yemek kaşığı kakao tozu veya keçiboynuzu unu veya bir vanilya çubuğu (isteğe bağlı)
  • Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
  • Doğal tatlandırıcı (isteğe bağlı)

SOYA SÜTÜ YAPILIŞI

  • Soya fasulyesini oda sıcaklığında (yaklaşık 25C °: daha sıcaksa ıslatma süresini birkaç saat kısaltabilirsiniz) en az 24 saat ıslatın.
  • Anti-besin maddelerinin bir kısmının, en azından suda çözünür olanların konsantrasyonunu azaltmak için suyu 4-6 saatte bir yenileyin.
  • Islatma süresinin sonunda fasulyeleri son bir kez yıkayın ve mümkün olduğunca dış kabuklarını ayıklayın.
  • Soya fasulyelerini bir blender kullanarak ve azar az 500 ml su ekleyerek homojen bir püre haline getirin.
  • Sonra soya sütünü okara olarak da adlandırılan posasından ayırmak için bir tülbentten geçirin.
  • Okarayı atmayın: köftelerinizi, kurabiyeleriniz vb. zenginleştirmek için kullanabilirsiniz.
  • Soya sütünü kalan suyla birlikte kaynatın.
  • Ocağı kısın ve 15-20 dakika boyunca 90-100 C ° civarında pişirin.
  • Soya, anti-besin maddelerine sahip olması nedeniyle, özellikle tripsin inhibitörü içeriği nedeniyle çiğ olarak tüketilemez. Bunun için ısıl işlem görmesi gerekir.
  • Bunun dışında söz konusu aşama hem soyanın hoş olmayan kokularının uçuculaştırılmasına, hem de proteinlerinin denatüre edilmesine hizmet eder: ve onu tofuyu hazırlamak için kullanmak istediğinizde, bu işlem pıhtılaşma sırasında meydana gelen ‘çökelmeyi’ kolaylaştırır.
  • Bu süreç esnasında, tencereyi ve muhteviyatını kontrol etmeyi unutmayın: sıvının yüzeyinde oluşacak köpüğü gidermeniz çok önemlidir.