Fasulye turşusu nasıl yapılır? Fasulye turşusu tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Özellikle kış aylarında sevilerek tüketilen turşu, fasulye turşusu tarifi ile daha da lezzetli hale geliyor. Her yemeğin yanına yakışan fasulye turşunun tadına doyum olmuyor. Peki, fasulye turşusu nasıl yapılır? Ne kadar sürede hazırlanır? Tadına doyamayacağınız fasulye turşusu tarifi, yapılışı, kuruluşu, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Her yemeğinin yanına yakışan fasulye turşusu tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzet. Peki, fasulye turşusu nasıl yapılır? Tadına doyamacağınız fasulye turşusu tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
FASULYE TURŞUSU TARİFİ
Fasulye turşusu malzemeler
- 5 su bardağı su
- 1 kilo taze fasulye
- 1 çay bardağı sirke
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı deniz/kaya tuzu
Fasulye turşusu yapılışı
Öncelikle tarife taze fasulyelerin kenarlarını kopartarak ve ikiye bölerek başlayın. Temizlediğiniz fasulyeleri 15 dakika haşlayın. Çok yumuşamamasına özen gösterin. Kaynar suyun içerisine tuzu ekleyin ve eritin. Su soğuduğunda içerisine sirkeyi de ilave edin. Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri kavanozun yarısına doldurun. Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun. Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın. Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.
- Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun şaşırtan 'erkek kardeş' iddiası programa damga vurdu
- İzel-Çelik-Ercan grubu yıllar sonra tekrar dağıldı
- Bülent Serttaş yaptırdığı estetikleri ilk kez açıkladı
- Survivor'da birleşme partisi yaklaştı! Acun Ilıcalı yeni kuralları açıkladı
- Ata Demirer’den kariyer hayatıyla ilgili bilinmeyen itiraflar