'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (03 Şubat 2022)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası, patates yatağında piliç, yoğurtlu brokoli salatası, sütlaç tatlısı ve Regaip Kandili için mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...
TARHANA ÇORBASI MALZEMELERİ
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
BU TARİF DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Ev yapımı tarhana tarifi, evde tarhana nasıl yapılır?
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
- Öncelikle derin bir kaba koyduğunuz 1 su bardağı ılık-sıcak arası suya toz tarhanayı ekleyin ve iyice çırpın. Burada 5-10 dakika kadar bekleyin. Bu sırada tarhanalar yumuşayacak.
- Ardından yumuşayan tarhanaları iyice çırpmaya devam edin ve homojen bir kıvam almasını sağlayın.
- Ardından 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alın ve eritin.
- 1 çorba kaşığı salça da tencereye ekleyin ve yağda kızdırın.
- Üzerine 5 su bardağı su ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra kaynar halde bulunan tencerenin içerisine suda çözdürdüğünüz tarhanayı ilave edin.
- Tarhanayı yavaş yavaş ekleyin ve bu sırada bir çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırın. Böylece topaklanmasını önleyeceksiniz.
- İyi bir kıvam aldıktan sonra 15 ile 20 dakika arasında pişirin.
- Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis edin.
- Afiyet olsun.
FARKLI ÇORBA TARİFLERİ Mİ ARIYORSUNUZ?
İşte sizin için dünyadan ilginç lezzetler ve çorba yapmanın püf noktaları:
- Lezzetli çorba yapmanın sırları ve çorba yaparken sıkça olan sorunlara çözümler
- Dünyanın en iyi 20 çorbası ve tarifleri! Fransız mutfağından Türkiye'ye, her mutfaktan var!
- Levrek buğulama veya balık çorbaları için balık suyunu nasıl daha zengin hale getirebilirsiniz?
- Antep yöresine özel tarif: Alaca çorbası nasıl yapılır? Alaca çorbası malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
- Öksürüğe iyi gelen çorba tarifleri
PATATES YATAĞINDA PİLİÇ MALZEMELERİ
- 4 parça tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı su
Patates yatağı için
- 4 -5 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
PATATES YATAĞINDA PİLİÇ YAPILIŞI
- Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü güzelce yıkayıp tencereye koyun.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
- Suyunu çekince yağı ekleyip bir kaç kez çevirin.
- Ardından soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edip karıştırın.
- Salçayı, tuzunu ve baharatları da ekleyin ve yarım bardak suyu ilave edin.
- 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Tavuk sotemiz hazır.
- Patates püresi için haşlanmış sıcak patatesi güzelce ezin.
- İçine tereyağı, süt ve tuzunu da ekleyip blenderla püre haline getirin.
- Karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına önce püreyi koyun. Tabağa yayın. Ardından tavuk soteden koyarak sıcak olarak servis edin.
- Dilerseniz üzerine biraz kıyılmış maydanoz ve karabiber ekleyin.
- Afiyet olsun.
YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI MALZEMELERİ
- 1 baş brokoli
- 1,5 kase katı ev yoğurdu veya süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI YAPILIŞI
- Brokolileri ayırıp yıkayın.
- Diğer yandan tencere sıcak su koyup kaynatın.
- Su kaynamaya başlayınca brokolileri de koyup 10 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanınca süzün ve soğumaya bırakın.
- Diğer yandan sarımsağı ezip sarımsak, tuz ve yoğurdu katıp brokolilerin üzerine dökün.
- İsteğe göre üzerini baharatla renklendirin.
SÜTLAÇ TATLISI MALZEMELERİ
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
EN LEZZETLİ SÜTLAÇ TATLISI TARİFİ VE PÜF NOKTALARI
- Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın.
- Süt, toz şeker ve pirinç ununu ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla toz şeker ve pirinç unu eriyene kadar karıştırın.
- Haşlanan pirinçlere süt karışımını azar azar ekleyerek sütlacı hızlıca karıştırın.
- Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın.
- Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun.
- Soğuk olarak servis edin.
Püf noktası: Pirinç ununu, topaklanmaması için süt ile iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan pirinçlere azar azar ve ılıştırarak eklemeye dikkat edin.
Pişirme önerisi: Arzuya göre; sütlaç karışımına vanilya ekleyebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
Servis önerisi: Tarçın ya da file fındık ilavesi ile servis edebilirsiniz. Tercihe göre nar taneleri de ekleyebilirsiniz.
Alternatif sütlaç tarif mi arıyorsunuz? Hemen aşağıda göreceğiniz Posta.com.tr Özel Hamsiköy Sütlacı Tarifi haberimize göz atın.
REGAİP KANDİLİNE ÖZEL MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
- 4,5 su bardağı un
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı sulu yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yumurta
- Susam
(Simidi mahlepsiz yapmak istiyorsanız, aşağıdaki Posta.com.tr Özel tarifinde mahlepsiz simit tarifini de bulabilirsiniz)
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ
- Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri 1 tatlı kaşığı mahlep de dahil olmak üzere karıştırın.
- Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.
- Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın.
- Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Regaip Kandiliniz mübarek olsun.
BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Regaip kandilinde bugün hangi ibadetler yapılır? Kandil günü ve gecesi yapılacak ibadetler