04 Ocak 2022 - 09:43
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (04 Ocak 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, musakka tarifi, semizotu salatası tarifi ve Kıbrıs tatlısı tarifi.
04 Ocak 2022 - 09:43
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, musakka tarifi, semizotu salatası tarifi ve Kıbrıs tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Mercimek çorbası malzemeler
- 1.5 su bardağı sarı mercimek
- 1.5 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı un
MERCİMEK ÇORASI YAPILIŞI
- Mercimekleri bir tencereye alıyoruz.
- Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz.
- Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz.
- Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz.
- Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
- Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz.
- Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz.
- Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz.
- Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıyoruz.
4
MUSAKKA TARİFİ
Musakka malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy çarliston biber
- 4 adet orta boy patlıcan
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet domates
- 1 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
MUSAKKA YAPILIŞI
- Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
- Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
- Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin.
- Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın.
- Domatesler piştikten sonra ocaktan alın.
- Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
- Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün.
- Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin.
- Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis edin.
5
SEMİZOTU SALATASI TARİFİ
Semizotu salatası malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
SEMİZOTU SALATASI YAPILIŞI
- Semizotunu ilk önce bol sirkeli suda yıkayıp suyunu süzün.
- Doğrayıp kaseye alın. İçine tuz, yoğurt ve ezilmiş sarımsağı koyup güzelce karıştırın.
- Üzerine yağda yakılmış pulbiber ekleyin.
- Misafirlerinize soğuk olarak servis yapın.
6
KIBRIS TATLISI TARİFİ
Kıbrıs tatlısı malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- Bir paket kabartma tozu
Kıbrıs tatlısı kreması için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kıbrıs tatlısı şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
KIBRIS TATLISI YAPILIŞI
- Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.
- Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
- Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
- Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye dökün.
- 160 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
- Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.