10 Aralık 2021 - 11:01
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Aralık 2021)
1
"Bugün ne pişirsem" diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?" diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ayvalı kereviz tarifi, brokoli çorbası, fırında kadınbudu köfte, nar salatası ve Panna cotta tarifleri...
10 Aralık 2021 - 11:01
Son Güncelleme:
2
AYVALI KEREVİZ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 adet büyük kereviz
- 1 adet ayva
- 2 adet küçük havuç
- 1 adet patates
- Orta boy 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 1.5-2 bardak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (isteğe göre)
Terbiyesi için:
- 2 adet iri mandalinanın suyu
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
3
AYVALI KEREVİZ YAPILIŞI
- Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğrayın, limonlu suda bekletin.
- Havuçları ve patatesi çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavrun.
- Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip biraz daha kavrun.
- Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimlerini tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Bu aşamada tuz ekleyin.
- Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin.
- Ardından 1.5 su bardağı sıcak su ilave edin.
- Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.
- Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.
- Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altını kapatın.
- Ocağı kapattıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Yemeği yarım saat, 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
4
FIRINDA KADINBUDU KÖFTE MALZEMELERİ
- 500 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı tam buğday un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
5
FIRINDA KADINBUDU KÖFTE TARİFİ
- Öncelikle sıvı yağ ile küçük küçük doğradığınız soğanı biraz pişirin.
- Üzerine kıymanın yarısını ilave edin ve biraz kavurun ve soğumaya bırakın.
- Başka bir küçük tencerede 3 çay bardağı suyla pirincinizi haşlayın ve suyu bitince altını kapatın.
- Kalan çiğ kıymayla pişirdiğiniz pirinç ve soğanlı kıymayı birleştirin.
- Üzerine 1 yumurta kırın ve yarımşar çay kaşığı tuz, kimyon ve karabiber ekleyip güzelce yoğurun.
- 30-60 dk. arası buzdolabında dinlendirin.
- Sonrasında avuç içini dolduracak şekilde şekil verin ve kalan 2 yumurtayı bir kapta çırpın.
- Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin.
- Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.
- Üzeri kızarınca, köfteleri çevirip diğer taraflarını da pişirin.
6
BROKOLİ ÇORBASI MALZEMELERİ
- 500 gram brokoli
- 7 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
7
BROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞI
- Küçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.
- Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.
- Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.
- 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.
- Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin.
- Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin.
- Son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.
- Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.
8
NAR SALATASI TARİFİ
Nar salatası malzemeleri
- 2 adet nar
- 3 adet orta boy domates
- 5 adet çarliston biber
- 2 adet kıyılmış soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 6-8 dal nane
- Tuz
NAR SALATASI YAPILIŞI
- Narı ayıklayın ve bir kenara alın.
- Küp şeklinde doğranmış domates, biber, soğan ve kıyılmış maydanozu derin bir kaba alın.
- Sumak, nar ekşisi, kıyılmış nane ve tuz ekleyip, karıştırın.
- En üste nar taneleri serpin ve servis yapın.
9
PANNA COTTA MALZEMELERİ
Panna cotta malzemeler
- 1 su bardağı krema
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
Sosu için:
- 1 su bardağı ahududu ya da böğürtlen
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
10