10 Mart 2022 - 10:07
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Mart 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi.
10 Mart 2022 - 10:07
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.
- 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
- 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).
- 5 su bardağı suyu ilave edin.
- Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
- Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.
- 15-20 dakika pişirin.
- Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
4
ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ
Ispanak yemeği malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
ISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞI
- Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
- Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
- Salçayı ilave edelim.
- Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
- Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.
- Sıcak servis edelim.
5
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.
- Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
- Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
- Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.
6
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
Şerbetli irmik tatlısı malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- yarım paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 125 gram tereyağı veya margarin
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.
- Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.
- Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- İyice karıştırın.
- Son olarak irmik ve unu ilave edin.
- Hamuru iyice yoğurup toparlayın.
- Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.
- Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.
- Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.
- Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.
- Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.
- Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.
- Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.
- Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.
- Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Bu arada şerbeti hazırlayın.
- Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.