Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, köri soslu tavuk tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi ve supangle tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, köri soslu tavuk tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi ve supangle tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Köri soslu tavuk malzemeler600 gram kuşbaşı tavuk göğsü2 yemek kaşığı sıvı yağKöri soslu tavuk sosu için:1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı soğuk süt1/2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı köri1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzKÖRİ SOSLU TAVUK YAPILIŞIBir tavada yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü tavaya aktarın. Suyunu çekip renk alana kadar pişirin. Ayrı bir tavada köri sosunu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu üzerine ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve unun toparcıklanmaması için çırpıcıyla karıştırın. Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. Sıcak servis edin. Şehriyeli pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç1 çay bardağı şehriye2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Supangle malzemeler1 kg süt250 gram toz şeker2 çorba kaşığı dolusu kakao40 gram çikolata rendesi 3 çorba kaşığı mısır nişastası20 gram yani 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağıSUPANGLE YAPILIŞISütün içine soğuk haldeyken şekeri katın ve sütü kaynatın. İçine 2 çorba kaşığı kakao katın. Ancak topaklanmaması için kakaoyu çay süzgecinden eleyerek süte ilave edin. Sütün kaymaklanmaması için de bir yandan karıştırırken daha önce rendelenmiş çikolatayı ve margarini ilave edin. Son olarak erimiş çikolatalı karışıma, bir kahve fincanı soğuk sütte eritilmiş 3 çorba kaşığı mısır nişastası ekleyin. Nişasta katılmış karışım, bir müddet daha kaynatılırsa kafi miktarda koyulaşır. Piştikten sonra ılımaya bırakın. Ilımış supangle'yi kaselere dökün ve buzdolabına koyun.