17 Ocak 2022 - 10:18
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Ocak 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yarma çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, humus tarifi ve sarma kadayıf tarifi.
17 Ocak 2022 - 10:18
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yarma çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, humus tarifi ve sarma kadayıf tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
YARMA ÇORBA TARİFİ
Yarma çorbası malzemeler
- 1/2 su bardağı yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı nohut(önceden haşlanmış)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Yarma çorbası üzeri için;
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
YARMA ÇORBA YAPILIŞI
- Derin bir tencereye 1 su bardağı su dökün.
- Tuz, yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Ardından geriye kalan suyu da üzerine ilave edin ve ocağın altını açın.
- Önceden suda bekletilmiş buğday ve haşlanmış nohutu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynayan ve koyulaşan çorbanın altını kısın.
- Ayrı bir tavada tere yağını kızdırın ve üzerine naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar bekleyin.
- Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine karıştırın ve ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis edin.
4
ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ
Ispanak yemeği malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
ISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞI
- Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
- Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
- Salçayı ilave edelim.
- Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
- Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.
- Sıcak servis edelim.
5
HUMUS TARİFİ
Humus malzemeler
- 400 gram konserve nohut
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Kişniş
- Tuz, karabiber
HUMUS YAPILIŞI
- Nohuttan bir yemek kaşığı ayırın.
- Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin.
- Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz.
- Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin.
6
SARMA KADAYIF TATLISI TARİFİ
Sarma kadayıf malzemeler
- 650 gram kadayıf
- 400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilmeyecek)
Sarma kadayıf üzeri için
- 200 gram margarin
- 100 gram tereyağı
Sarma kadayıf şerbeti için
- 6 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- Yarım limon
- 1 kaşık margarin (parlak olması için)
SARMA KADAYIF YAPILIŞI
- Sarma işlemine başlamadan önce kadayıflarımızı tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içimize alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi saralım ve margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye sarma işlemi bitip tepsiniz doluncaya kadar devam edelim.
- Daha sonra margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.
- Kızarmaya yakın derecesini 150 ye düşürelim.
- Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonra önceden hazırladığımız şerbetini ılık olarak dökelim.