19 Ocak 2022 - 09:50
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (19 Ocak 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı domates çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, pancarlı pilav tarifi ve ıslak kek tarifi.
19 Ocak 2022 - 09:50
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı domates çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, pancarlı pilav tarifi ve ıslak kek tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
KREMALI DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Kremalı domates çorbası malzemeler
- 200 gram doğranmış domates konservesi
- 5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 100 gram labne peyniri
- 30 ml krema
- Yarım demet roka
- Tuz
- Karabiber
KREMALI DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
- Zeytinyağını tencerede ısıtın. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun.
- Su ve doğranmış domatesi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Üzeri fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve el blenderi ile çırpın.
- Labne peyniri ve kremayı çırpın.
- Çorbayı kaselere paylaştırıp birer kaşık peynirli krema ekleyip roka ile süsleyin.
4
NOHUT YEMEĞİ TARİFİ
Nohut yemeği malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
NOHUT YEMEĞİ YAPILIŞI
- Nohudu bir gece önceden sıcak suya koyun içine koyun. Ertesi gün süzüp durulayın.
- Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.
- Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.
- Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin.
- Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.
- Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.
- Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.
5
PANCARLI PİLAV TARİFİ
Pancarlı pilav malzemeler
- 500 gram küp doğranmış pancar
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı pancar suyu
- Yarım su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 dal dereotu
- Tuz
PANCARLI PİLAV YAPILIŞI
- Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin.
- Bol suyla yıkayıp süzün.
- Dereotunu temizleyip kıyın.
- Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın.
- Üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın.
- Pancarların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın.
- Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip karıştırarak kavurun.
- Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su bardağı pancar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin.
- Dereotunu ilave edip harmanlayın.
- Daha sonra servis yapın.
6
ISLAK KEK TARİFİ
Islak kek malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
ISLAK KEK YAPILIŞI
- Islak kek yapımı için ilk olarak yumurta ve şekeri derin bir kasede şeker eriyip krema gibi olana kadar çırpın.
- Sütü ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyip iyice homojenleşene kadar karıştırın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
- Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Keki fırına verip 30 dakika kadar pişirin.
- Bu esnada kekin sosu için süt, toz şeker ve sıvı yağı sos tenceresinde pişirmeye başlayın.
- Kakao ve tuz da ekleyip kaynayana kadar pişirmeye devam edin.
- Kaynadığında ocaktan aldığınız sosu fırından çıkan kekin üzerine dökün.
- Kek sosu emdiğinde dilimleyip servis edin.