'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Aralık 2021)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak brokoli çorbası tarifi, tavuklu kağıt kebabı tarifi, turşulu bulgur pilavı tarifi ve supangle tarifi.
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı brokoli çorbası tarifi, tavuklu kağıt kebabı tarifi, turşulu bulgur pilavı tarifi ve supangle tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
KREMALI BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ
Kremalı brokoli çorbası malzemeler
- 200 gram brokoli
- 1.5 çorba kaşığı margarin
- 5 su bardağı et suyu
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı süt kreması
- 1 kahve fincanı un
- Tuz
KREMALI BROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞI
Et suyunu tencerede kaynatın. Brokoliyi iri çiçekler halinde ayırıp yıkayın ve et suyuna ilave edin. Tuz ekleyin, brokoliler diri kalacak şekilde pişirin. Süt, süt kreması ve unu derin bir kasede mikserle çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave edin. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. Blenderden geçirip sıcak olarak servis yapın.
TAVUKLU KAĞIT KEBABI TARİFİ
Tavuklu kağıt kebabı malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk eti
- 1 su bardağı bezelye içi (Haşlanmış)
- 1 büyük boy kabak (Küp küp doğranmış)
- 4 mini patates (Enine ikiye bölünmüş)
- 10 arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
TAVUKLU KAĞIT KEBABI YAPILIŞI
Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.
TURŞULU BULGUR PİLAVI TARİFİ
Turşulu bulgur pilavı malzemeler
- 2,5 su bardağı pilavlık bulgur
- İstenilen miktarda fasulye turşusu
- 1 büyük kuru soğan
- 2 kaşık biber domates salçası
- İsteğe göre tuz, pul biber, karabiber
TURŞULU BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
Öncelikle soğanı doğrayıp zeytin yağı ve salça ile kavurun.
Kavrulan soğanın içine doğramış fasulye turşusunu ekleyin.
Baharatlar ve tuzu da ekleyip kavurun.
Kavrulan karışımın içine bulguru da ekleyip iyice karıştırın.
İyice kavrulan yemeğin içine üstünü çok geçmeyecek şekilde su ekleyin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
SUPANGLE TARİFİ
Supangle malzemeler
- 1 kg süt
- 250 gram toz şeker
- 2 çorba kaşığı dolusu kakao
- 40 gram çikolata rendesi
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 20 gram yani 1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
SUPANGLE YAPILIŞI
Sütün içine soğuk haldeyken şekeri katın ve sütü kaynatın. İçine 2 çorba kaşığı kakao katın. Ancak topaklanmaması için kakaoyu çay süzgecinden eleyerek süte ilave edin. Sütün kaymaklanmaması için de bir yandan karıştırırken daha önce rendelenmiş çikolatayı ve margarini ilave edin. Son olarak erimiş çikolatalı karışıma, bir kahve fincanı soğuk sütte eritilmiş 3 çorba kaşığı mısır nişastası ekleyin. Nişasta katılmış karışım, bir müddet daha kaynatılırsa kafi miktarda koyulaşır. Piştikten sonra ılımaya bırakın. Ilımış supangle'yi kaselere dökün ve buzdolabına koyun.