Yemek 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Şubat 2022) HABERİ PAYLAŞ Haberler Yemek Haberleri 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Şubat 2022) 20 Şubat 2022 - 09:31 | Son Güncelleme: 20 Şubat 2022 - 09:31 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Şubat 2022) Yemek Paylaş 1 Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, evde lahmacun tarifi, mevsim salatası tarifi, oreolu sütlü tatlı tarifi. 20 Şubat 2022 - 09:31 | Son Güncelleme: 20 Şubat 2022 - 09:31 YAZI BOYUTU 2 Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, evde lahmacun tarifi, mevsim salatası tarifi, oreolu sütlü tatlı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ 3 YAYLA ÇORBASI TARİFİ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. 4 EVDE LAHMACUN TARİFİ Evde lahmacun malzemelerEvde lahmacun hamur için:1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz1 paket instant veya yaş maya700 gram un (yaklaşık 6-6,5 su bardağı)Evde lahmacun sosu için:400 gram orta yağlı dana kıyma3 adet büyük çarliston biber (çok ince kıyılmış)2 adet soğan (çok ince kıyılmış)2 avuç dolusu maydanoz (çok ince kıyılmış)1 Türk fincanı sıvı yağ2 adet kabukları soyulup, rendelenmiş domates2 yemek kaşığı dolusu biber salçası2-3 diş sarımsak (rendenin ince tarafında rendelenmiş)2 tatlı kaşığı sumak1 tatlı kaşığı baharat çeşnisi1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzEVDE LAHMACUN YAPILIŞIHamur için ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alın. Ardından mayayı da ilave ederek, mayanın erimesi için 5-10 dakika bekletin. Yağ, tuz ve yavaş un ilavesiyle, hamuru yumuşak olmayacak ve ele yapışmayacak şekilde yoğurun. Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken bizde ayrı kapta lahmacunun kıymalı harcını hazırlayın. Kıymanın üzerine, çok ince kıyılan soğan, biber ve sarımsağı koyun. Ayrı bir kaba domatesi rendeleyin ve üzerine 2 yemek kaşığı biber salça ilave edip, çok iyi bir şekilde karıştırın. Hazırlanan sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın. En son yağını, baharatlarını ve tuzunu ilave edip, çok iyi yoğurun. Hamur mayalandıktan sonra avuç içi kadar bezelere ayırın. Bezelerin altına üzerine un serperek incecik açın. Üzerine 2 kaşık kadar kıymalı harcı yayın ve ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5-6 dakika pişirin ya da yanmaz tava veya pizza tavasında, üzerine kapak örterek 5 dakika kadar pişirin. 5 MEVSİM SALATASI TARİFİ Mevsim salatası malzemelerYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağı MEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. 6 OREOLU SÜTLÜ TATLI TARİFİ Oreolu sütlü tatlı malzemeler24 adet kremalı oreo bisküvi (toplamda)2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağıKreması için:2,5 su bardağı süt (500 ml)Yarım su bardağı şeker (90 gram)Yarım su bardağı un (60 gram)1 dolu yemek kaşığı nişasta (16 gram)1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarinÇikolata ganaj için:100 ml krema100 gram sütlü çikolataOREOLU SÜTLÜ TATLI YAPILIŞIİlk olarak 14 adet oreoyu bir buzdolabı poşetinin içine alarak merdane yardımıyla ufalayın.Dilerseniz bisküvileri rondodan da geçirebilirsiniz.Ufalanan bisküvileri bir kaseye alarak üzerine eritilen tereyağını kontrollü bir şekilde ekleyin. Çok fazla yağlı olmasın.Hazırlanan karışımı küçük kare borcama alın ve kaşıkla bastırarak yerleştirin.Ardından sütü, şekeri, unu ve nişastayı bir tencereye alarak karıştırın.Karışım homojen hale gelince ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin.Kaynayınca ocaktan alın ve içerisine tereyağı ya da margarini ekleyerek tekrar karıştırın.Son olarak bölünmüş 4-5 adet bisküviyi kremanın içerisine ekleyerek tekrar karıştırın ve az önce hazırlanan borcamdaki bisküvili tabanın üzerine ekleyin.Çikolata ganajı için yarım paket yani 100 ml kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.Kremanın kenarlarından kaynamaya başladığına dair küçük kabarcıklar çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve içerisine 100 gram çikolatayı ekleyerek karıştırın.Çikolata tamamen eriyince hazır olan ganajı 5 dakika kadar soğumaya bırakıp ardından borcama ekleyin.Tatlıyı oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak 1-2 saat dinlendirin.Ardından üzerini oreo bisküvilerle süsleyin. Dilerseniz süsleme işlemini farklı malzemelerle de yapabilirsiniz. PAYLAŞ günün menüsü akşama ne yesem akşam yemeği yemek tarifi kolay yemek tarifi