24 Ocak 2022 - 10:10
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (24 Ocak 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak terbiyeli sebze çorbası tarifi, karnabahar graten tarifi, sebzeli makarna tarifi ve sufle tarifi.
24 Ocak 2022 - 10:10
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı terbiyeli sebze çorbası tarifi, karnabahar graten tarifi, sebzeli makarna tarifi ve sufle tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ
Terbiyeli sebze çorbası malzemeler
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet kabak
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su
Terbiyesi için
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 3-4 damla limon
TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın.
- Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.
- Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.
- Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.
- 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
4
KARNABAHAR GRATEN TARİFİ
Karnabahar graten malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
KARNABAHAR GRATEN YAPILIŞI
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin.
- Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.
- Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
- Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin.
- 30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
5
SEBZELİ MAKARBA TARİFİ
Sebzeli makarna malzemeler
- 1 paket makarna (500 g)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
- Tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı kaynar su
SEBZELİ MAKARNA YAPILIŞI
- Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
- Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.
- Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.
- Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.
- Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.
- Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.
- Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.
- Servis edebilirsiniz.
6
SUFLE TARİFİ
Sufle malzemeler
- 125 gram bitter çikolata
- 125 ml süt
- 3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Sufle pişirme kaplarını yağlamak için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
Sufle servisi için;
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
SUFLE YAPILIŞI
- Sütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin.
- İçine çikolata ilave edin. Çikolata eriyince ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin.
- 2 yemek kaşığı toz şeker atarak sürekli karıştırın.
- Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürene kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım).
- Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.