MANTAR ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
500 gr kültür mantarı
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
3 su bardağı su ( et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet bulyon ( eklemek tercihe kalmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu, 2 kaşık sirke ( mantarları haşlarken)
2 yemek kaşığı tereyağı ( mantarları kavururken)
Üstüne arzu edilirse dereotu kıyılarak eklenebilir
NASIL YAPILIR?
Mantarlarınızı bir kaba alınız ve soyunuz. Mantarların tüm soyma aşamalarını resimlerden görebilir mantarlarınızı o şekil de soyabilirsiniz. Soyduğunuz mantarlarınızı şöyle bir sudan geçirin, yıkayın.
Su ısıtıcınız ile su kaynatın, kaynayan suyu bir tencereye alın içine yarım limon ve 2 kaşık sirke ekleyin.
Yıkanan mantarları da kaynayan suyun içine ekleyin mantarlarınız yumuşayana kadar haşlayın.
Mantarlar haşlandı mantarları bir süzgece alın soğusunlar. Mantarlarınız soğudu mantarları bir tabağa doğrayın.
Bir tavaya 2 kaşık tereyağı ekleyin, eritin doğramış olduğunuz mantarları da tavaya ekleyerek mantarlarınızı bir güzel kavurun. Resimlerden kavrulan mantarları görebilirsiniz.
Çorbayı hazırlayacağınız tencere de 2 kaşık tereyağı eritin buna 3 kaşık unu ekleyin ve kavurun.
Kavrulmuş ununuza 500 ml sütü ekleyin ve kaynatın…. süt kaynadı şimdi evde var ise süte 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ekleyin yok ise de 3 su bardağı kaynamış su ekleyin. .
Tencereyi 2-3 karıştırın fokurdadığında kavrulmuş mantarları bu karışıma (yağı ile beraber tavayı sıyırın)ekleyin. Çorbanız nerede ise hazır.
Baharat olarak kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.