Kahvaltıya ne yapabilirim? Lezzetli ve kolay kahvaltı tarifleri
Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisidir. Hafta sonu kahvaltıları bütün bireylerin evde olması nedeniyle daha özenerek hazırlanır. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haberimiz tam size göre... Birbirinden lezzetli tarifler bulabileceğiniz kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmenize çözüm olacak pratik kahvaltı tarifleri için haberimize bakın.
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ
Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:
PATATES POĞAÇA TARİFİ
Patates poğaça malzemeler
- 5 adet küçük patates
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz, karabiber
PATATES POĞAÇA YAPILIŞI
- Patatesleri soyup tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanan patatesleri uygun bir kaba alarak ezin.
- Patatesler soğuyunca kaşar rendesi, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanozu, yumurta, karbonat un tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ele az yapışan bir harç oluyor.
- Ayrı bir kaseye su koyun, elle sudan alıp ıslatıp yuvarlak şekil verin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece de kızarana kadar pişirin.
FIRINDA PIRASA DİLİMLERİ TARİFİ
Fırında pırasa dilimleri malzemeler
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 5-6 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram peynir
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
FIRINDA PIRASA DİLİMLERİ YAPILIŞI
- İlk olarak ince bulguru uygun bir kaseye alın.
- Üzerine sıcak su ekleyin, streç filmle kapatarak bulgurun şişmesi için yaklaşık 10-15 dakika bekletin.
- Bu arada pırasaları ince ince dilimleyin.
- Biberin de içini temizleyerek ince ince doğrayın.
- Dışını soyulan havucu da rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
- Uygun bir tavaya sıvıyağı alın.
- Ardından doğranan pırasaları ekleyin.
- Biberleri ve havuçları da ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Pırasaları hafif deliğini kaybedince kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Kavrulan pırasaları soğumaları için bekletin.
- Yumurtaları genişçe bir kaseye alın. Üzerine tuz, kabartma tozu ve unu da ekleyerek çırpın.
- Yumuşayan bulgurları ekleyin.
- Beyaz peyniri çatalla ufaladıktan sonra onları da karışıma ekleyin.
- Pırasaları da ekledikten sonra tüm iç harcını karıştırın.
- İçerisine pişirme kağıdı yerleştirilmiş fırın kabına pırasalı iç harcını boşaltın.
- İç harcını spatulayla, eşit bir şekilde fırın kabının tamamına yayın.
- Son olarak üzerlerine biraz kavrulmuş susam ve çörek otu serpin.
- Hazır olan pırasaların üzerleri güzelce kızarıncaya kadar önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakın.
FICCIN BÖREĞİ TARİFİ
Fıccın böreği malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 3 buçuk su bardağı un
İç harcı için;
- 300 gram az yağlı dana kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
FICCIN BÖREĞİ (ÇERKES BÖREĞİ) YAPILIŞI
- Ilık süt, tereyağı, maya ve şekeri karıştırın.
- Şeker eridikçe azar azar kıvama gelene kadar unu ekleyin.
- Tezgahınızı unlayın ve hamuru pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun. Ardından bir kaba alıp 45 dakika kadar üzeri kapalı dinlendirin.
- İç harcı için; küçük küçük doğranmış soğan, kıyma, biber, biber salçası ve tuzu iyice karıştırın.
- Son olarak domatesleri de rendeleyerek karışıma ekleyin.
- Hamuru biri daha büyük olacak şekilde ikiye bölün.
- Yağlanmış fırın kabına büyük olan parçayı kenarları yüksek kalacak şekilde yayın.
- Hamurun ortasına harcı yayın ve üst hamuru merdane ile açın.
- Ardından harcın üzerine kenarları örtecek şekilde yerleştirin.
- Fazla parçaları aldıktan sonra alt ve üst hamuru yapıştırın.
- Üzerine buharın çıkması için yuvarlak bir delik açın ve yumurta sarısını sürün.
- Delik kısmına az miktarda tereyağı ekleyin ve fırını 180 derecede ısıtıp fıccın böreğini içerisine koyun.
- 40 dakika kadar pişirin ve fırından çıkardığınızda yirmi dakika dinlendirip dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
PATATES TAVA TARİFİ
Patates tava malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Arası için;
- Kaşar peyniri
PATATES TAVA YAPILIŞI
- Öncelikle patateslerimizi rendeleyin ,soğuk suyun içinde 5 dakika kadar bekletin.
- Sonrasında suyunu iyice sıkıp bir karıştırma kabına alın.
- Üzerine nişasta ilave edip harmanlayın.
- 1 kasede yumurta ve baharatları çırpın.
- Çırpılan yumurtaları patatese ilave edip karıştırın tavanıza 2 -3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirin ve harcın yarısını tavaya bastırarak yerleştirin.
- Arasına peyniri koyun kalan harcı da koyduktan sonra kısık ateşte üstü kapalı şekilde yavaş yavaş önce altını sonra çevirin.
- Kapağının kapalı olması çok önemli yoksa çiğ kalır.
- Tekrar yağ ilave edip üstünü pişirin ve kapağını kapatın.
TAHİNLİ BALLI GÖZLEME TARİFİ
Tahinli ballı gözleme malzemeler
- 2 adet yufka
- 6 yemek kaşığı tahin helvası
- 5 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı fındık
TAHİNLİ BALLI GÖZLEME YAPILIŞI
- Tahin helvasını elinizle parçalayın.
- Yufkaları serin.
- Orta kısmına tahin helvası, tahin, bal ve fındığı serpin.
- Mektup gibi yufkayı katlayın ve her iki tarafını da güzelce pişirin.
WAFFLE TARİFİ
Ev yapımı waffle malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Waffle servisi için:
- 2 yemek kaşığı çikolata kreması
- 2 yemek kaşığı fındık kreması
- 5 adet çilek
- 1 adet muz
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
- 1/2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
WAFFLE YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri rengi açılıp, köpürene kadar çırpın.
- Üzerine süt, kabartma tozu, vanilin, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
- Waffle makinesini kızdırın ve yağlayın.
- Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün.
- Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin.
- Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda kalarak pişen waffleları servis tabağına alın.
Çikolata ve fındık kreması, çilek ve muz dilimleri ekleyip Hindistan cevizi, Antep fıstığı ve dövülmüş fındık serpiştirin.