Kahvaltıya ne yapabilirim? Lezzetli ve kolay kahvaltı tarifleri
Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisidir. Hafta sonu kahvaltıları bütün bireylerin evde olması nedeniyle daha özenerek hazırlanır. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haberimiz tam size göre... Birbirinden lezzetli tarifler bulabileceğiniz kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmenize çözüm olacak pratik kahvaltı tarifleri için haberimize bakın.
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ
Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:
PATATES TAVA TARİFİ
Patates tava malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Arası için;
- Kaşar peyniri
PATATES TAVA YAPILIŞI
- Öncelikle patateslerimizi rendeleyin ,soğuk suyun içinde 5 dakika kadar bekletin.
- Sonrasında suyunu iyice sıkıp bir karıştırma kabına alın.
- Üzerine nişasta ilave edip harmanlayın.
- 1 kasede yumurta ve baharatları çırpın.
- Çırpılan yumurtaları patatese ilave edip karıştırın tavanıza 2 -3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirin ve harcın yarısını tavaya bastırarak yerleştirin.
- Arasına peyniri koyun kalan harcı da koyduktan sonra kısık ateşte üstü kapalı şekilde yavaş yavaş önce altını sonra çevirin.
- Kapağının kapalı olması çok önemli yoksa çiğ kalır.
- Tekrar yağ ilave edip üstünü pişirin ve kapağını kapatın.
SOĞAN KAVURMASI TARİFİ
Soğan kavurması malzemeler
- 4 adet büyük kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 5 adet yumurta
- Biraz kasar peyniri rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
SOĞAN KAVURMASI YAPILIŞI
- Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları ve sarımsakları kısık ateşte soteleyin.
- Kabuklarını doğrayıp minik doğranmış domatesleri de ilave edip sotelemeye devam edin.
- Domatesler suyunu çektikten sonra tuz, karabiber, pul biber ve minik doğranmış maydanoz ve naneyi de ilave ederek karıştırdıktan sonra yumurtaları kırıp tavanın üzerine kapak kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip tavanın kapağını tekrar kapatıp 5 -6 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
DOMATESLİ YUMURTA TARİFİ
Domatesli yumurta malzemeler
- 1 büyük domates
- 1 -2 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz karabiber kekik arzuya göre pul biber
- Domateslerin üzerine serpmelik rende kaşar
DOMATESLİ YUMURTA YAPILIŞI
- Teflon tavaya tereyağı alıp eritin.
- Domatesleri dilim dilim kesip tavaya alın.
- Üzerine rendelenen sarımsaklardan serpin.
- Domatesin alt tarafı kızarınca her domatesi çevirin ve üzerine baharatlardan serpiştirin.
- Daha sonra ortasına yumurta ya da yumurtaları kırın. Domateslerin üzerine çok az kaşar rendesi serpip kaşar eriyene kadar bekleyin.
LAVAŞ OMLET TARİFİ
Lavaş omlet malzemeler
- 1 adet lavaş
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Tuz
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
LAVAŞ OMLET YAPILIŞI
- Uygun bir kaba yumurta, süt ve tuz ekleyip çırpın.
- Tavada tereyağını kızdırın, yumurta karışımını tavaya ekleyin ve lavaşı üzerine koyarak kapağını kapatın.
- Ocağın altını kısın 1 dakika sonra ters çevirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tavanın kapağını tekrar kapatıp 1 dakika sonra servis tabağına alıp servis edin.
DOMATESLİ PEYNİRLİ KİŞ TARİFİ
Domatesli peynirli kiş malzemeler
- 100 gr tereyağı ya da margarin(soğuk)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Kiş üzeri için;
- 1 paket krema (200 ml)
- 100 gr beyaz peynir
- 10-12 adet kiraz domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biberiye
DOMATESLİ PEYNİRLİ KİŞ YAPILIŞI
- Soğuk yağ küp küp kesilir ve diğer malzemelerle karıştırılarak hamur yapılır.
- Fazla yoğrulmamalı aksi halde yağ yumuşar ve daha fazla un ister.
- Yuvarlak kalıba hamur eşit şekilde yayılır.
- Kenarları hafif yukarı doğru kaldırır.
- Çatal ile hamur birkaç yerden delinir.
- Hamurun üzerine krema eklenir.
- Beyaz peynir ilave edilir.
- Kiraz domatesler ikiye bölünür ve üzerine dizilir.
- Zeytinyağı, tuz ve biberiye gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında en az 50 dakika kadar pişirilir.
- Ilık ya da soğuk servis edilir.
SALÇALI SOSİS TARİFİ
Salçalı sosis malzemeler
- 250 gram kokteyl sosis
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1-2 adet nane yaprağı (isteğe göre)
SALÇALI SOSİS YAPILIŞI
- Sosislerin iki kenarına da çarpı şeklinde çizikler atın.
- Bu işlem sosislerin pişme esnasında çiçek gibi açmasını ve daha şık görünmesini sağlar.
- Bir tavanın içerisine zeytinyağını koyup ısıtın.
- Isınan yağa salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Ardından üzerine baharat ve sıcak suyu ekleyerek karıştırın.
- Çizdiğiniz sosisleri de ilave ettikten sonra, ortalama 10 dakika olacak şekilde pişirin.
- Pişirdiğiniz sosisleri salçalı sosla birlikte servis tabağına alın.
- Üzerine nane yaprakları ekleyin.