ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA TARİFİ
Zeytin ezmeli poğaça malzemeler
Hamur için:
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 çay bardağı ılık süt
- 2 adet yumurtanın beyazı (sarısını üstüne)
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un
İçi için:
Üzeri için:
ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA YAPILIŞI
- Öncelikle hamur için un ve tuz hariç tüm malzemeleri karıştırın.
- Daha sonra tuzu ve unu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- El yardımıyla açılan bezenin içine zeytin ezmesi sürüp uzunlamasına bir tur dönecek kadar rulo yapın.
- Tepside de 10-15 dakika bekletin.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürüp, hafif susamlayın.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.