14 Aralık 2021 - 16:15
Son Güncelleme:
Michelin yıldızlı ünlü şef Gordon Ramsey'den yılbaşı hindisi tarifi
1
Restoranları toplamda 16 Michelin yıldızına sahip olan ünlü Britanyalı Şef Gordon Ramsey'den yılbaşı hindisi tarifi almak ister misiniz? Daha önce Jamie Oliver'dan aldığımız yılbaşı hindisi tarifine şimdi de Ramsey'i ekliyoruz ve enfes bir yılbaşı hindisi tarifi için kolları sıvıyoruz! İşte Gordon Ramsey imzalı yılbaşı hindisi malzemeleri, yapılışı, tarifi, püf noktaları!
14 Aralık 2021 - 16:15
Son Güncelleme:
2
İskoçya'nın Johnstone şehrinde doğan ve restoranları toplamda 16 Michelin yıldızına layık görülen ünlü Britanyalı Şef Gordon Ramsey, şu an toplam yedi yıldıza sahip olan dünyanın en bilinen şefleri arasında. Biz de yılbaşı hindisi tarifi verirken bir Michelin yıldızımız olsun istedik ve tarifi Ramsey'in tarif defterinden aldık.
3
YILBAŞI HİNDİSİ MALZEMELERİ
- 1 adet 5,5 kg bütün hindi
- 8-10 dilim pastırma
- 375 gr tereyağı
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet küçük limonun kabuğu
- 1 adet küçük limonun suyu
- 3 diş sarımsak
- 10 dal maydanoz yaprağı
- 2 adet soğan
- 2-3 adet taze defne yaprağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çorba kaşığı karabiber
- 3 dal biberiye
- 1 adet orta boy domates
- Yarım litre elma suyu
- 1 şişe soda
- 5 çorba kaşığı sirke
- Yarım litre tavuk suyu
- 1 avuç ceviz
4
YILBAŞI HİNDİSİ YAPILIŞI
- Oda sıcaklığında tereyağın tümünü, 1 çorba kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı tuzu, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 2 adet küçük limonun kabuğunu, 1 adet küçük limonun suyunu, 3 diş sarımsağın püresini ve doğradığınız 10 dal maydanozun yapraklarını karıştırın.
- Fırını alt üst 220 dereceye ayarlayın.
- Hindinin derisinin altını parmaklarınızla yırtmadan etinden ayırın.
- Tereyağlı karışımın üçte ikisini en az 2 saat oda sıcaklığında beklemiş hindinin derisinin altına sürün.
- Tereyağlı karışımın kalan üçte birinin hindinin derisinin üzerine sürün.
- 2-3 adet taze defne yaprağını hindinin boşluğuna koyun.
- Yarım tatlı kaşığı tuzu, yarım çorba kaşığı karabiberi, 2 adet ikiye böldüğünüz kabuklu soğanı ve suyunu sıktığınız limonun kabuğunu hindinin içine ekleyin.
- Hindinin yüzü yukarıya bakacak şekilde tepsiye yerleştir.
- 220 derecede 10 dakika pişirin.
- Tepsiye akan suyu hindinin üzerine gezdirin.
- 8-10 dilim pastırmayı 10 dakika pişen hindinin üzerini kapatacak şekilde dizin.
- Pastırmaların üzerine tepsideki hindinin lezzetli yağını sürün.
- 180 dereceye düşürdüğünüz fırında her 1 kilo için 30 dakika olacak şekilde 2 saat 45 dakika pişirin.
5
FIRINDA HİNDİ SOSU VE SUNUMU
- Pişen hindiyi sıcak sunum tabağına alın. 45 dakika dinlendirin.
- Sunum tabağına biriken suyu ve tepsinin altında kalan suyu bir kaba ayırın.
- Hindinin içine koyduğunuz defne yapraklarını çıkarın.
- Hindinin üzerindeki pastırmaları, içindeki soğanları ve limonu çıkarıp kabaca doğrayın.
- Doğradığınız malzemelere hindinin kuyruk kısmını ve kanat uçlarını ekleyin, hindiyi çıkardığınız tepside kavurun.
- Kavurulan malzemelere 1 adet küp küp doğranmış domatesi ve 3 dal biberiyeyi ekleyin.
- 3 dakika kavurduktan sonra yarım litre cider ya da yarım litre elma suyu, 1 şişe soda ve 5 çorba kaşığı sirkeyi karıştırıp yarım litresini ekleyebilirsiniz.
- Tarifin orijinalinde gazlı bir hafif şarap çeşidi olan cider kullanılıyor siz dilerseniz sirkeli elmalı sulu bir karışım hazırlayabilirsiniz.
- Karışım kaynadıktan sonra ezici yardımıyla kavurulan malzemeleri ezin ve yarım litre tavuk suyunu ekleyip kaynatın.
- Kaynadıktan sonra sosu süzün.
- 1 avuç cevizi döverek ezin. Sosla karıştırın ve servis ederken hindinin üzerine dökün.
Afiyet olsun!