ARTAN YEMEKLER NASIL ISITILIR?
Artan yemekleri, mikrodalgada ısıtmayın. Mikrodalga, yemeklerin tadını bozabilir. Bu yüzden et yemeklerini fırında, makarna, çorba gibi yemekleri ocakta ısıtın.
Makarna, havuç, pirinç, patates gibi yemekler buzdolabında bekletilirken sıvıyı emer. Bu yüzden yemekleri ısıtmadan önce içerisine birkaç yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz. Etleri ısıtmadan önce üzerinde zeytinyağı veya tereyağı gezdirebilirsiniz.
Yemeği aynı tazeliğe ulaştırmak için, baharatlardan yardım alabilirsiniz. Yemeğiniz baharatlı olsa bile, tekrardan az miktarda baharat eklemek lezzetini arttırır.
Akşamdan kalan makarna, tavuk gibi yemekleri büyük güveç kaplarında birleştirerek birlikte ısıtabilirsiniz.
Buzdolabında duran ve artan sebzeleri, yemek yapımında kullanmak için sosa dönüştürebilirsiniz.
Artan meyveleri çürümeye başlamadan önce smoothie yapımında kullanabilirsiniz.
Artan yemekleri lezzetli bir hale dönüştürmek için, üzerine kaşar peyniri ekleyin. Yemeğin çok yağlı olmasını önlemek için, kaşar peynirini ısıtma işleminin sonlarına doğru ekleyin.