Yemek Gazete baklavası tarifi, yapılışı, malzemeler: Gazete baklavası nasıl yapılır?

Gazete baklavası tarifi, yapılışı, malzemeler: Gazete baklavası nasıl yapılır?

Paylaş
Gazete baklavası tarifi, yapılışı, malzemeler: Gazete baklavası nasıl yapılır?

Bayrama az bir süre kala birçok kişi internette tatlı tarifleri araştırmaya başladı. Bu tarifler arasında en çok tercih edilenlerden birisi de gazete baklavası tarifi. Peki, gazete baklavası nasıl yapılır? Görüntüsü büzgü büzgü olduğu için adı gazete olan ve lezzetiyle hafızalara kazınan gazete baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği gazete baklava tarifi, ister hazır baklavalık yufkasıyla isterseniz de yufkasını kendiniz hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Peki, gazete baklavası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız gazete baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

GAZETE BAKLAVASI TARİFİ

Gazete baklavası malzemeler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı doğal maden suyu
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • ¼ limonun suyu

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 bardak su

İç harcı için

  • 1 su bardağı ceviz içi

Açmak için

  • Nişasta

Üzeri için

  • 150 g tereyağı
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı

GAZETE BAKLAVASI YAPILIŞI

  • Baklava hamuru için, un, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, maden suyu ve eritilmiş tereyağı, sirke ve limon suyunu geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Tüm malzeme iyice yoğurun. Hamur bezelere ayırıp unlanmış tezgaha alın.
  • Baklavanın şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alarak kaynatın.
  • Dinlenen hamurları aralarına nişasta serperek incecik açın.
  • Açtığınız yufkaları oklavaya sarıp büzün.
  • Büyükçe bir kağıdın üzerine açarak oklavadan ayırın.
  • Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp kağıdın üzerine yerleştirin.
  • Kağıdın üzerinde dinlenen yufkanın üzerine ceviz serpin.
  • Kağıdı iki ucundan tutarak kaldırın ve yufkanın sarılmasını sağlayın.
  • Üçer cm arayla dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşluk bırakmadan yerleştirin.
  • Tereyağını eritin.
  • Üzerindeki köpüğü alıp tepsideki baklavaların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Soğuyan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküp Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.