YemekGelinim Mutfakta çilekli zarf çörek tarifi, yapılışı, malzemeler: Çilekli zarf çörek nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta çilekli zarf çörek tarifi, yapılışı, malzemeler: Çilekli zarf çörek nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta çilekli zarf çörek tarifi, yapılışı, malzemeler: Çilekli zarf çörek nasıl yapılır?

Kanal D'nin en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün çilekli zarf çörek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette çilekli zarf çörek tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, çilekli zarf çörek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çilekli zarf çörek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak çilekli zarf çörek tarifi, hem pratik bir şekilde hazırlanıyor hem de görüntüsüyle iştahları kabartıyor. Peki, çilekli zarf çörek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çilekli zarf çörek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

ÇİLEKLİ ZARF ÇÖREK TARİFİ

Çilekli zarf çörek malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • Gerekirse yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Çilek sosu için;

  • 250 gram çilek
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

ÇİLEKLİ ZARF ÇÖREK YAPILIŞI

  • Fırınınızı önceden 200C'de ısıtmaya başlayın.
  • 6 delikli çörek tepsisini veya 12 delikli mini çörek tepsisini yağlayın.
  • Unu orta boy bir kaba alın.
  • Sonrasında sırasıyla şeker, maya, yumurta, yağı ve sütü ekleyerek malzemeler birleşinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru 45 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.
  • Karışımı muffin deliklerine bölün ve 10-12 dakika veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Aynı işlemi çöreklerinizi kızartmak isterseniz tavada da uygulayabilirsiniz.
  • Bir yandan da çilekli sosu hazırlamaya başlayın.
  • Sosu için; tereyağını eritin ve nişastayı azar azar eklerken bir yandan da karıştırarak hafifçe kavurun.
  • Azar azar limon suyunu ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Jöle kıvamı aldığında küp küp doğradığınız çilekleri de ekleyin ve ateşten alın.
  • Ardından fırından çıkardığınız çöreklerin üzerine hazırladığınız çilek sosunu dökün.
SIRADAKİ HABER