Yemek Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi, yapılışı, püf noktası! Malaga pasta nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi, yapılışı, püf noktası! Malaga pasta nasıl yapılır?

Paylaş
Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi, yapılışı, püf noktası! Malaga pasta nasıl yapılır?

Ekranların en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında haftanın son günü gelinler malaga pasta tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internette malaga pasta tarifi araştırıyor. Peki, malaga pasta nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız malaga pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsüyle ayrı lezzetiyle apayrı iştahları kabartan malaga pasta tarifi, evde yapabileceğiniz ve büyükten küçe herkesin çok seveceği bir tarif. Peki, malaga pasta nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız malaga pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MALAGA PASTA TARİFİ

Malaga pasta malzemeler

Malaga keki için;

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı tam yağlı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Malaga kreması için;

  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • Az vanilya
  • 100 gram margarin

Malaga sosu için;

  • 100 gram margarin
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 ml krema

MALAGA PASTA YAPILIŞI

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Fırın ısınana kadar keki hazırlayın.
  • Çırpma yapabileceğiniz yuvarlak bir kabın içine; süt, şeker ve vanilyayı ekleyip, 1-2 dakika kadar çırpın.
  • Karışıma yumurtaları ilave edip, tekrar çırpın ve yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan sonra, unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın, un iyice karışsın.
  • Orta boy borcam tepsiyi, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin yağı ile tepsinin altını ve kenarlarını yağlayıp karışımı içine dökün.
  • Tepsiyi sallayarak kekin düzgünleşmesini sağlayın, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Kek soğurken kremayı hazırlayın.

Malaga pasta kremasının yapılışı;

  • Sütü bir tencerede kaynatın.
  • Un, şeker ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın.
  • Karışımı, süt kaynamaya başladığında yavaş yavaş süte dökerken, çırpma teli ile sürekli çırparak karıştırın ve karıştırarak iyice kaynatın.
  • Pişen krema hamurunu soğuması için bir tepsiye dökün ve yaydıktan sonra, üzerine margarin yağı gezdirin.
  • Krema soğuduktan sonra, miksere alın ve içine 100 gram margarin yağı ekleyip, iyice beyazlayıp kabarana kadar çırpın ve dolapta bir süre soğumaya bırakın.

Malaga sosunun yapılışı:

  • Margarini kısık ateşte eritin ama kaynatmayın ara sıra karıştırıp, çabuk erimesini sağlayın ve elinizi yakmayacak kadar sıcak olmasına dikkat edin.
  • Kremayı dökün, kaynatmadan ocaktan alın ve içine bitter parçalarını ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırın.
  • Çikolata eriyene kadar devam edin.
  • Hazır olan sosu kenarda bekletin.
  • Malaga pastasının yapılışı için, kek ve kremayı hazırladıktan sonra malaga pastasını yapmaya başlayın.
  • Keki tepsiden çıkartın ve beş parmak genişliğinde şerit olarak kesin.
  • Kekin üzerine kremayı 2-3 cm kalınlığında düzgünce sürün ve iki parmak genişliğinde dilimlere bölün.
  • Her dilimin üstüne muzları soyduktan sonra, pastanın büyüklüğünde kesin ve kremanın üstüne bastırarak yerleştirin.
  • Kenarlarında kalan kremaları bıçakla muzların kenarlarına sürün ve muzların yapışmasını sağladıktan sonra tepsiye alıp, derin dondurucuya alın.
  • Derin dondurucuda 20 dakika kadar soğuttuğunuz malagaları sosa batırın ve sos donduktan sonra, üzerine aynı sostan veya çikolatalı jöleden külahtan kalem yapıp şeritler çizin.
  • Bu işlemi, aynı sostan kaşıkla dökerek de yapabilirsiniz.
  • Son olarak malaga pastalarının alt kenar kısımlarını kavrulmuş kırık fındık, fıstık veya rendelenmiş çikolata ile kaplayıp servis edebilirsiniz.