Yemek Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça tarifi, yapılışı, malzemeler! Yalancı kelle paça nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça tarifi, yapılışı, malzemeler! Yalancı kelle paça nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yalancı kelle paça tarifi, yapılışı, malzemeler! Yalancı kelle paça nasıl yapılır?

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler yalancı kelle paça çorbası tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise çorbayı merak edip internette yalancı kelle paça tarifi araştırıyor. Peki, yalancı kelle paça nasıl yapılır? Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak yalancı kelle paça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Her derde deva yalancı kelle paça tarifi, hem kolayca yapılan hem de lezzetli bir tarif. Peki, yalancı kelle paça nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız yalancı kelle paça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

YALANCI KELLE PAÇA TARİFİ

Yalancı kelle paça malzemeler

  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 400-500 gr kırmızı et
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Servis için

  • Dilimlenmiş limon
  • Sirke
  • Kırmızı pul biber veya acı biber
  • Karabiber

YALANCI KELLE PAÇA YAPILIŞI

  • İlk önce, eti bol su ile haşlayın.
  • Haşlandıktan sonra, eti küçük küçük didin ve içinde kemik parçası kalmasın diye suyunu da süzgeçten geçirini.
  • Tencereye bir miktar koyup, unu kavurun.
  • Unun rengi dönünce, sarımsağı rendeleyip beraber kavurmaya devam edin.
  • Et suyunu katıp, kaynatın.
  • Bir kenarda, yoğurt ve yumurta sarısını çırpın.
  • Kaynayan çorbanızdan bir kepçe alıp, yoğurdu ılıklaştırın.
  • Yavaş yavaş yoğurtlu karışımı çorbanıza katın.
  • Bir miktar kaynadıktan sonra, didiklediğiniz etleri ilave edin.
  • Bir süre daha kaynadıktan sonra, çorbanız hazır hale geliyor.
  • Servis esnasında, isteğinize bağlı olarak limon, sirke, kırmızı pul biber veya acı biber ekleyebilirsiniz.
SIRADAKİ HABER