Yemek Gevrek kurabiye nasıl yapılır? Gevrek kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Gevrek kurabiye nasıl yapılır? Gevrek kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gevrek kurabiye nasıl yapılır? Gevrek kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler

Haftalarca taptaze kalacak gevrek kurabiye tarifi, hem kolayca yapabileceğiniz hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, gevrek kurabiye nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği gevrek kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tereyağı veya margarin ile yapabileceğiniz gevrek kurabiye tarifi, günlerce taze kalacak gevrek kurabiye tarifi, hızlıca hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif. Peki, gevrek kurabiye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız gevrek kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

GEVREK KURABİYE TARİFİ

Gevrek kurabiye malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5,5 su bardağı un

Üzerine;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

GEVREK KURABİYE YAPILIŞI

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın ve unu ekleyin hamur hazır.
  • Şekil verip fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 - 15 dakika arası pişirin üzerine bulamak için.
  • Pudra şekeri ve Hindistan cevizini karıştırın.
  • Kurabiyeler pişince fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri ve Hindistan cevizine bulayın servis tabağına alın hepsi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.