Yemek Günün yemeği: Ekşili Köfte tarifi

Günün yemeği: Ekşili Köfte tarifi

Paylaş
Günün yemeği: Ekşili Köfte tarifi

Ekşili köfte Sivas’ın yöresel yemeklerinden. Türk Muftağının en sevilen yemeklerinden olan ekşili köfte tarifini tutturmak maharet gerektirir. İşte oldukça besleyici oluşu, hem doyuruculuğu ile Türk mutfağının sıklıkla yapılan yemeklerinden. İşte tüm püf noktalarıyla Ekşili köfte tarifi…

Ekşili Köfte tarifi

Malzemeler:

1 kase haşlanmış nohut

Yarım kase mercimek

4 patates

1 kase bulgur

2 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 yemek kaşığı nar ekşisi

2-3 parça limon tuzu

Sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 soğan

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Nane

Yapılışı:

Bulgur ıslanır. Un ve yumurta eklenip yoğurulur. Misket köfte hazırlanır. Mercimek suyla bir tencereye alınıp haşlanır. Patatesler küp doğranıp mercimeğe eklenir. Köfteler de mercimeğe eklenip pişirilir. Haşlanmış nohut, nar ekşisi, limon tuzu da eklenir. Diğer tarafta tereyağı ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Salçalar eklenip kavrulur. Son olarak nane eklenip ekşili köftenin üzerine gezdirilir.

Haberin Devamı