Yemek Güveçte oturan patates nasıl yapılır? Güveçte oturan patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Güveçte oturan patates nasıl yapılır? Güveçte oturan patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Güveçte oturan patates nasıl yapılır? Güveçte oturan patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün güveçte oturan patates tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise güveçte oturan patates tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, güveçte oturan patates nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin favori lezzeti olacak güveçte oturan patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem sunumu hem de lezzetiyle hafızalara kazınan güveçte oturan patates tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, güveçte oturan patates nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız güveçte oturan patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

GÜVEÇTE OTURAN PATATES TARİFİ

Güveçte oturan patates malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kasar peyniri

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su

GÜVEÇTE OTURAN PATATES YAPILIŞI

  • Patatesleri soyup halka halka doğrayın.
  • Çok ince ya da çok kalın olmasın.
  • Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa çıkarın.
  • Güveç kaplarının tabanına 3'er 4'er halka patates yerleştirin, tabanını tamamen kaplasın.
  • Kıymalı harç için kıymayı tavaya alıp karıştırarak renk değiştirene kadar kavurun.
  • Eğer kıymanız yağlıysa yağ eklemeyin, ama yağsızsa mutlaka yağ ilave edin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı, biberleri de ekleyip soteleyin.
  • Son olarak salçayı, yemeklik doğradığınız domatesi tuzu ve baharatları ekleyin.
  • 5 dakika kadar kavurup ocağın altını kapatın.
  • Kıymalı harcı patateslerin üzerine paylaştırın.
  • Bir kasede salça ve suyu karıştırıp sosunu hazırlayın.
  • 1'er yemek kaşığı kadar güveçlere paylaştırın.
  • En üstüne kalan patatesleri de yerleştirip etleri tamamen kapatın.
  • Üzerlerine birer tutam rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirip sıcak sıcak servis edin.
  • Fırından çıkarınca ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.