Yemek İki renkli tatlı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta iki renkli tatlı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İki renkli tatlı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta iki renkli tatlı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
İki renkli tatlı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta iki renkli tatlı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün iki renkli tatlı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette iki renkli tatlı tarifi araştırıyor. Peki, iki renkli tatlı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız iki renkli tatlı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsü ayrı lezzeti ise apayrı güzel olan iki renkli tatlı tarifi, misafirlerinizin de çok seveceği bir tatlı. Peki, iki renkli tatlı nasıl yapılır? Yemeğe doyamayacağınız iki renkli tatlı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

İKİ RENKLİ TATLI TARİFİ

İki renkli tatlı malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 125 gram tereyağı veya margarin

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

İKİ RENKLİ TATLI YAPILIŞI

  • Yoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.
  • Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.
  • Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • İyice karıştırın.
  • Son olarak irmik ve unu ilave edin.
  • Hamuru iyice yoğurup toparlayın.
  • Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.
  • Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kakao ekleyin.
  • Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.
  • Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.
  • Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.
  • Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.
  • Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.
  • Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.
  • Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Bu arada şerbeti hazırlayın.
  • Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.