Yemek İrmikli muhallebi nasıl yapılır? Bol sütlü irmikli muhallebi tarifi, malzemeleri ve püf noktası

İrmikli muhallebi nasıl yapılır? Bol sütlü irmikli muhallebi tarifi, malzemeleri ve püf noktası

Paylaş
İrmikli muhallebi nasıl yapılır? Bol sütlü irmikli muhallebi tarifi, malzemeleri ve püf noktası

İrmikli muhallebi tarifi Ramazan ayında iftar sofralarında veya Kadir Gecesi'nde komşulara dağıtmak için hem ekonomik hem de lezzetli bir geleneksel tatlı tarifi arıyorsanız tam size göre. Her evde bulunabilecek malzemelerle ve kolay tarifi ile irmikli muhallebi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

İrmikli muhallebi veya muhallebili irmik tatlısı olarak bilinen sütlü irmik tatlısı için malzemelerimiz çok basit. Hem iftar sofrasında sunmak için hem de komşulara dağıtmak için hem ekonomik hem de lezzetli bir tatlı arıyorsanız, herkesin seveceği 10 dakikada aşırı kolay sütlü irmik tatlısı tarifi için malzemelerimiz şöyle:

Haberin Devamı

SÜTLÜ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

  • 1 lt süt
  • 7 çorba kaşık irmik
  • 5 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya

İRMİKLİ MUHALLEBİ YAPILIŞI

  • Derin bir tencereye sütü dökün, üstüne irmikle toz şekeri ekleyin.
  • Ocağın altını açtıktan sonra malzemeler muhallebi kıvamını alana dek, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Tatlınız muhallebi kıvamını aldıktan sonra oda ısısında dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  • Dilerseniz üstünü Antep fıstığı veya damla çikolata ile süsleyebilir, şekeri dengelemek için üzerine biraz tarçın ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!