Kahvaltıya ne yapabilirim Lezzetli ve kolay kahvaltı tarifleri
Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisidir. Hafta sonu kahvaltıları bütün bireylerin evde olması nedeniyle daha özenerek hazırlanır. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haberimiz tam size göre... Birbirinden lezzetli tarifler bulabileceğiniz kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmenize çözüm olacak pratik kahvaltı tarifleri için haberimize bakın.
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ
Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:
KAHVALTI PİZZASI TARİFİ
Kahvaltı pizzası malzemeler
- 6 dilim tost ekmeği
- 4 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Yarım çay bardağı konserve mısır
- 3-4 adet mantar
- 12 dilim sucuk
Sosu için;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
KAHVALTI PİZZASI YAPILIŞI
- Ocağa alınan tavaya zeytinyağını alın.
- Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsak, domates salçasını ekleyerek karıştırın, 1-2 dakika kavurun.
- Ardından doğranan domatesleri de ekleyin. Üzerine tuz ve kekiği de ekleyerek tekrar karıştırın.
- Tost ekmeklerini fırın kabına yerleştirin, üzerine hazırlanan sostan alarak yayın.
- Ekmeklerin üzerine dilimlenen mantarlardan ve konserve mısırdan yerleştirin.
- Rendelenmiş kaşar peynirini de ekmeklerin üzerine serpiştirdikten sonra sucuk dilimlerini yerleştirin ve 175°C fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
- Sürenin sonunda pişen kahvaltı pizzası servise hazır.
TAZE SOĞANLI PATATES SALATASI TARİFİ
Taze soğanlı patates salatası malzemeler
- 3 patates (Haşlanmış ve küp doğranmış)
- 1 soğan (Piyaz doğranmış ve tuzla ovulmuş)
- 3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
- Yarım demet taze nane (İnce kıyılmış)
- Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
TAZE SOĞANLI PATATES SALATASI YAPILIŞI
- Patatesleri kabuğunu soymadan tencere içerisine alın ve haşlayın.
- Çatal veya bıçak ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
- Daha sonra sosu hazırlamak için tuz, baharat, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve nar ekşisini bir kapta karıştırın.
- İçerisine koymak için soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
- Sevdiğiniz malzemelerden ekleme yapabilirsiniz.
- Patatesler haşlandığında büyük bir kap içerisine koyun.
- Önceden hazırladığınız soğanlı karışımı ve sosu patateslere ilave ederek karıştırın.
- Hazırladığınız patates salatasının üzerine haşlanmış yumurta, zeytin ve maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz.
YUMURTASIZ MENEMEN TARİFİ
Yumurtasız menemen malzemeler
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan (isteğe bağlı)
- Sıvı yağ
- Tuz
YUMURTASIZ MENEMEN YAPILIŞI
- Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve üzerine ince ince doğranmış soğanları ekleyin.
- Pembeleşinceye kadar kavurun.
- Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yemeklik doğrayın.
- Hem kapya biberi hem de yeşil biberi soğanların üzerine ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
- Kabukları soyulan domatesleri küp küp doğrayın.
- Yumuşayan biberlerin üzerine ekleyin ve domatesler eriyene kadar pişirin.
- Üzerine tuz ve istediğiniz baharattan atıp servis edin.
YUMURTA SALATASI TARİFİ
Yumurta salatası malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1/2 limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı pul biber
- 1 tane yeşil soğan
- 2 - 3 dal maydanoz
- 3 - 4 yaprak taze nane
YUMURTA SALATASI YAPILIŞI
- Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın.
- Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.
- Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın.
- İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın.
- Bekletmeden servis yapın.
YOZGAT BÖREĞİ TARİFİ
Yozgat böreği malzemeler
- Yarım kg. ıspanak
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 baş kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 100 gram pastırma
- Yarım kg. yufka
Yozgat böreğini kızartmak için:
- Sıvı yağ
- Karabiber
- 1 adet domates
YOZGAT BÖREĞİ YAPILIŞI
- Ispanağı iyice temizleyin ve yıkayın.
- Daha sonra su eklemeden kısık ateşte kavurun.
- Kavrulan ıspanağı hafif ezin. Bu arada bir tavaya margarini alın.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinle beraber kavurun.
- Domatesi rendeleyerek ilave edin.
- Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın.
- En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin.
- Yufkaların her birini dörde bölerek içine hazırladığınız içten koyun.
- Dilediğiniz şekilde sarın.
- En son olarak kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana dek kızartın.