Kahvaltıya ne yapabilirim? Lezzetli ve kolay kahvaltı tarifleri
Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisidir. Hafta sonu kahvaltıları bütün bireylerin evde olması nedeniyle daha özenerek hazırlanır. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haberimiz tam size göre... Birbirinden lezzetli tarifler bulabileceğiniz kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmenize çözüm olacak pratik kahvaltı tarifleri için haberimize bakın.
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ
Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:
SUCUKLU PATATESLİ YUMURTA TARİFİ
Sucuklu patatesli yumurta malzemeler
2 orta boy patates
2 adet sivri biber
1 küçük yada yarın büyük domates
100 gram kadar sucuk
3 adet yumurta
Biraz kaşar rendesi
Tuz ,karabiber, pul biber
Sıvı yağ
SUCUKLU PATATESLİ YUMURTA YAPILIŞI
Sucuklu patatesli yumurta için geniş bir teflon tava alın.
Patatesleri küçük küçük küp küp doğrayın ve aynı şekilde sucukları, biberi ve domatesi de doğrayın.
Tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin.
Patatesleri ekleyin ve kızartın.
Daha sonra sucuk ve sivri biberi de ekleyin ve kızartın.
Domatesi de ekledikten sonra baharatları ilave edin karıştırın.
2-3 dakika sonra patateslerin arasında 3 delik açın ve yumurtaları o deliklere kırın.
Kenarlarına kaşar rendesi serpiştirin ve yumurtanın da üzerinde tuz pul biber serpiştirin.
Yumurta pişene, kaşar eriyene kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis edin.
TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BÖREK TARİFİ
Tavuklu garnitürlü börek malzemeler
- 1 tavuk göğsü (haşlanmış)
- 1 garnitür
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 3 yufka
Yufkaya sürmek için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üstüne;
- Galeta unu
TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BÖREK YAPILIŞI
- Soğan yemeklik doğranır.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur.
- Haşlanıp, didiklenmiş tavukta eklenir.
- Son olarak garnitür ve baharatlar da eklenip kapatılır.
- Yufka serilir ve sıvı yağ, süt karışımından sürülür.
- Yufka ikiye katlanıp yarım ay şekline getirilir.
- 6 parçaya bölünür.
- İç harcı konularak sigara böreği gibi sarılır.
- Yufkaların hepsini bu şekilde sardıktan sonra artan sütlü karışıma börekler batırılıp, galeta ununa bulanır.
- 180 derecede pişirilir.
KAHVALTI SALATASI TARİFİ
Kahvaltı salatası malzemeler
- 200 ml naturel sızma zeytinyağı
- 8-10 adet cherry domates
- 12-14 adet top peynir
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tutam kurutulmuş kırmızı biber çekirdeği
- Taze fesleğen
- Nar ekşisi
- Misket limonu
KAHVALTI SALATASI YAPILIŞI
- Zeytinyağını baharatlarla 1-2 saat öncesinden, isteğe göre 1 gece öncesinden çeşnilendirin.
- Cherry domates, top peynir, taze fesleğen ve misket limon dilimleri ile servis edin.
PATATESLİ TAVA BÖREK TARİFİ
Patatesli tava börek malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet taze yufka
İç harç için malzemeler
- 4 adet haşlanmış patates – 600 gr.
- 4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- ½ adet muskat rendesi
- 1 su bardağı kaşar peyniri – rende
Sıvı harcı için malzemeler
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- ½ su bardağı süt
- ¼ su bardağı su
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 adet yumurta
PATATESLİ TAVA BÖREK YAPILIŞI
Sıvı harç için;
- Bir karıştırma kabının içerisine zeytinyağı, süt, su, üzüm sirkesi ve
- yumurtayı alın.
- Bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpın.
İç harç için;
- Patateslerinizi kabuklarıyla haşlayın.
- Ardından kabuklarını soyun ve iri küp doğrayın.
- Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
- Isınan tavanıza zeytinyağı ve ince yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Ardından salçaları ilave edip karıştırarak açın.
- Patatesleri ilave edin.
- Tuz, karabiber, zerdeçal ve muskat rendesini ilave edip karıştırın.
- Son olarak tereyağını ilave edin ve her şeyi iyice harmanlayın.
- Hazır olan iç harcınızı soğuması için bir tabağa çıkartın.
Birleştirmek için;
- Tavanızın içerisini ve kenarlarını tereyağıyla iyice yağlayın.
- Bir tam yufkayı tavanızın üzerine yerleştirin.
- Diğer yufkanızı elinizle parçalayarak ¾’ünü tabanına koyun.
- Hazırladığınız sıvı harçla yufkalarınızın her tarafını ıslatın.
- Ardından iç harcınızı ilave edip kaşığın tersiyle düzleyin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve kalan yufkayı aynı şekilde parçalayarak iç harcın üzerine yerleştirin.
- Hazırladığınız sıvı harçla yufkalarınızın üzerini ıslatın ve kenardaki yufkaları ortasına kapatın.
- Kalan sıvı harcı en son yufkanızın üzerine dökün ve ocağa alın.
- Orta kısık ateşte 15 dakika pişirdikten sonra bir kapak yardımıyla ters çevirin.
- Böreğinizi tekrar tavanın içerisine alın ve 15 dakika daha pişirin.
- Çevirdiğiniz böreği 7 – 8 dakika pişirdikten sonra kenarlarına tereyağı sürün.
- Böreğinizi servis edeceğiniz tabağa alın ve dilimleyerek servis edin.
ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA TARİFİ
Zeytin ezmeli poğaça malzemeler
Hamur için:
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 çay bardağı ılık süt
- 2 adet yumurtanın beyazı (sarısını üstüne)
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un
İçi için:
- Zeytin ezmesi
Üzeri için:
- Susam
ZEYTİN EZMELİ POĞAÇA YAPILIŞI
- Öncelikle hamur için un ve tuz hariç tüm malzemeleri karıştırın.
- Daha sonra tuzu ve unu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- El yardımıyla açılan bezenin içine zeytin ezmesi sürüp uzunlamasına bir tur dönecek kadar rulo yapın.
- Tepside de 10-15 dakika bekletin.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürüp, hafif susamlayın.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
DOLAMBER BÖREĞİ TARİFİ
Dolamber böreği malzemeler
- 4 orta boy patates
- 2 baş kuru soğan
- 1 tutam karabiber
- Maydanoz
- 1 tutam kırmızıbiber
- Tuz
- 4 su bardağı un
- ½ paket margarin
- Yeterli miktarda su
DOLAMBER BÖREĞİ YAPILIŞI
- Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur.
- Yarım saat dinlendirilir.
- Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır.
- Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve patatesli harç serpilir.
- Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir.
- 220 derece fırında pişirilir.
- Çıtır çıtır servise hazırlanır.
- Patatesler kaynamış olarak hazırlanır.
- İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır.
- Sıcak olarak servis yapılır.