Kahvaltıya ne yapabilirim? Lezzetli ve kolay kahvaltı tarifleri
Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisidir. Hafta sonu kahvaltıları bütün bireylerin evde olması nedeniyle daha özenerek hazırlanır. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haberimiz tam size göre... Birbirinden lezzetli tarifler bulabileceğiniz kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmenize çözüm olacak pratik kahvaltı tarifleri için haberimize bakın.
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ
Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:
MAYASIZ PEYNİRLİ PİŞİ TARİFİ
Mayasız peynirli pişi malzemeler
- 1 çay bardağı süt (150 g)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 125 gram beyaz peynir (yaklaşık 1,1-5 su bardağı)
- 2 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 2 su bardağı un (250-260 g)
- 1 su bardağı sıvı yağ
MAYASIZ PEYNİRLİ PİŞİ YAPILIŞI
- Yumurta, süt ve sıvı yapı geniş bir kaseye alın.
- Ufalamış veya rendelemiş olduğunuz beyaz peyniri üzerine ekleyin.
- Unun bir kısmını, kabartma tozunu da üzerine ekleyin.
- Tuzsuz peynir kullanacaksanız bu aşamada tuzunu da ekleyin.
- Hamuru tahta bir kaşıkla karıştırın. Unun kalanını azar azar yedirerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve merdaneyle incelterek açın.
- İki parmak kalınlığında dikey kesip sonradan ortaya bölün ve el kadar çubuklar elde edin.
- Yaklaşık 25-30 adet pişi elde etmiş olacaksınız.
- Tavada veya bir sos tenceresinde iyice ısıttığınız sıvı yağın içerisinde pişileri kızartmaya başlayın. Kontrollü olarak pişirin.
- Yaklaşık 30-40 saniyede renk alan pişileri ters çevirerek her iki tarafı da altın sarısı oluncaya dek kızartın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin.
BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BÖREK TARİFİ
Baklavalık yufkadan patatesli börek malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İçi için;
- 4 adet patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BÖREK YAPILIŞI
- Sosu için suyu, yoğurdu ve yağı karıştırın.
- İç harcı için patatesleri haşlayıp ezin. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavurun.
- Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezilmiş patatesleri ekleyin.
- Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alın.
- Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha serin.
- Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürün.
- Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürün.
- Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da serin.
- Bu şekilde dört kat elde edin.
- En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına ekleyin. Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarın.
- Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine dizin. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtün. Böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
- Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
SUCUKLU PATATESLİ YUMURTA TARİFİ
Sucuklu patatesli yumurta malzemeler
- 2 orta boy patates
- 2 adet sivri biber
- 1 küçük yada yarın büyük domates
- 100 gram kadar sucuk
- 3 adet yumurta
- Biraz kaşar rendesi
- Tuz ,karabiber, pul biber
- Sıvı yağ
SUCUKLU PATATESLİ YUMURTA YAPILIŞI
- Sucuklu patatesli yumurta için geniş bir teflon tava alın.
- Patatesleri küçük küçük küp küp doğrayın ve aynı şekilde sucukları, biberi ve domatesi de doğrayın.
- Tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin.
- Patatesleri ekleyin ve kızartın.
- Daha sonra sucuk ve sivri biberi de ekleyin ve kızartın.
- Domatesi de ekledikten sonra baharatları ilave edin karıştırın.
- 2-3 dakika sonra patateslerin arasında 3 delik açın ve yumurtaları o deliklere kırın.
- Kenarlarına kaşar rendesi serpiştirin ve yumurtanın da üzerinde tuz pul biber serpiştirin.
- Yumurta pişene, kaşar eriyene kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.
KAHVALTI SALATASI TARİFİ
Kahvaltı salatası malzemeler
- 200 ml naturel sızma zeytinyağı
- 8-10 adet cherry domates
- 12-14 adet top peynir
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tutam kurutulmuş kırmızı biber çekirdeği
- Taze fesleğen
- Nar ekşisi
- Misket limonu
KAHVALTI SALATASI YAPILIŞI
- Zeytinyağını baharatlarla 1-2 saat öncesinden, isteğe göre 1 gece öncesinden çeşnilendirin.
- Cherry domates, top peynir, taze fesleğen ve misket limon dilimleri ile servis edin.
YUMURTASIZ MENEMEN TARİFİ
Yumurtasız menemen malzemeler
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan (isteğe bağlı)
- Sıvıyağ
- Tuz
YUMURTASIZ MENEMEN YAPILIŞI
- Bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve üzerine ince ince doğranmış soğanları ekleyin.
- Pembeleşinceye kadar kavurun.
- Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yemeklik doğrayın.
- Hem kapya biberi hem de yeşil biberi soğanların üzerine ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
- Kabukları soyulan domatesleri küp küp doğrayın.
- Yumuşayan biberlerin üzerine ekleyin ve domatesler eriyene kadar pişirin.
- Üzerine tuz ve istediğiniz baharattan atıp servis edin.
MIHLAMA (KUYMAK) TARİFİ
Mıhlama malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 300 gram Trabzon peyniri
MIHLAMA YAPILIŞI
- Tereyağını kısık ateşte eritin.
- Üzerine yavaşça mısır unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun.
- Mısır unu renklenince suyu ekleyin.
- Kaynayan suda şişen mısır ununun üzerine tel Trabzon peyniri ekleyin.
- Mıhlamayı arada karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Tereyağı üzerine çıktığında ocaktan alabilirsiniz.