Kallavi kurabiye nasıl yapılır? Kallavi kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Edirne mutfağının en sevilen tariflerinden birisi olan kallavi kurabiye tarifi, evde yapabileceğiniz antep fıstıklı ve safranlı enfes bir lezzet. Peki, kallavi kurabiye nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız kallavi kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
14 Ocak 2022 , Cuma 14:02
Çay ve kahve keyiflerinize keyif katacak kallavi kurabiye tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, kallavi kurabiye nasıl yapılır? Favori lezzetiniz olacak kallavi kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
KALLAVİ KURABİYE TARİFİ
Kallavi kurabiye malzemeler
- 1 kg çekilmiş Antep fıstığı
- 4 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı şeker
- 1 tutam safran
- 250 gram karaçalı balı
KALLAVİ KURABİYE YAPILIŞI
- Fıstık derin bir kaba dökülür ve ortası açılır.
- İçerisine şeker ve yumurta akı eklenir.
- İyice harmanlanana kadar yoğurulur.
- Ardından bal ve safran eklenerek yapışkan ve kremsi bir hamur hazırlanır ve sıkma torbasına alınır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye eşit yuvarlaklar yapacak şekilde tepsiye sıkın.
- Kurabiyeleri 130-140 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN
-
Kilis tava nasıl yapılır? MasterChef Kilis tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası
-
Alabalık tarifi ve yapılışı - En güzel alabalık nasıl yapılır?
-
4 kişilik sufle tarifi ve yapılışı - En güzel 4 kişilik sufle nasıl yapılır?
-
Tavuklu Abant kebabı nasıl yapılır? Tavuklu Abant kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler
-
Taze meyveli aşure nasıl yapılır? Taze meyveli aşure tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası