Karadeniz mutfağının incisi: Mıhlama tarifi

Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mıhlama tarifi evde kolaylıkla yapılabilecek bir lezzet. Bir başka adıyla muhlama ya da kuymak olarak bilinen mıhlama tarifi, ister sabah kahvaltısında isterseniz de öğle yemeğinde tüketebilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için mıhlama tarifi arıyor ya da mıhlama nasıl yapılır merak ediyorsanız "Mıhlama tarifi: Mıhlama nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
23 Eylül 2020 , Çarşamba 09:52
Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle gözleri doyuran mıhlama tarifi oldukça pratik bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için mıhlama tarifi arıyor ya da mıhlama nasıl yapılır merak ediyorsanız "Mıhlama tarifi: Mıhlama nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Mıhlama tarifi
Mıhlama malzemeleri
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 300 gram Trabzon peyniri
Mıhlama yapılışı
Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın. Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
İlgili Haber
İlgili Haber
BUNLARI DA OKUYUN
-
Kavun dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi, yapılışı, malzemeler
-
Taze fasulyeye hangi baharatlar konur?
-
Besinlere değer katan sağlıklı pişirme yöntemleri
-
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (01 Temmuz 2022)
-
Telli şakşuka tarifi: Telli şakşuka nasıl yapılır? Şakşuka yapılışı