Yemek Karalahana çorbası tarifi: Karalahana çorbası nasıl yapılır?

Karalahana çorbası tarifi: Karalahana çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Karalahana çorbası tarifi: Karalahana çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak karalahana çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde karalahana çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer karalahana çorbası tarifi arıyor ya da karalahana çorbası nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Karalahana çorbası yapılışı ve püf noktaları için haberimize bir göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız karalahana çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan karalahana çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer karalahana çorbası tarifi arıyorsanız ve karalahana çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "karalahana çorbası tarifi, karalahana çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Karalahana çorbası tarifi

Karalahana çorbası malzemeleri

  • 1 demet karalahana
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 çay bardağı yarma
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Karalahana çorbası yapılışı

Karalahanaları iyice yıkayın ve suyunu süzün. Ardından ince ince kıyın. Doğradığınız karalahanaları bir müddet suyun içinde bekletin ve sularını iyice süzün. Soğanların kabuklarını soyun. Minik küpler halinde yemeklik olarak doğrayın. Tencerenizin içine tereyağı, sıvı yağ, doğranmış soğanları ve salçayı ekleyerek kavurun. Kavrulan soğanların üzerine yarmaları ve karalahanaları ilave edin, birkaç defa daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin. Yarmalar ve karalahanalar yumuşamaya başladığında haşlanmış kuru fasulyeleri ilave edin. Ardından baharat ve tuzunu ilave ederek pişmeye bırakın. Çorbanın suyundan bir miktar alarak mısır unuyla ayrı bir yerde karıştırın ardından azar azar içerisine ilave edin. Tüm malzemeler piştiğinde ve çorba kıvam aldığında ocaktan alın ve servis edin.

Haberin Devamı