YemekKaramelli ve muzlu kup tarifi, yapılışı, malzemeler: Karamelli ve muzlu kup nasıl yapılır?

Karamelli ve muzlu kup tarifi, yapılışı, malzemeler: Karamelli ve muzlu kup nasıl yapılır?

Karamelli ve muzlu kup tarifi, yapılışı, malzemeler: Karamelli ve muzlu kup nasıl yapılır?

Sıcaktan bunalanlar için soğuk tatlılar oldukça iyi bir alternatif. Yaz aylarında serinlemenizi sağlayacak karamelli ve muzlu kup tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bir lezzet. Peki, karamelli ve muzlu kup nasıl yapılır? Görüntüsüyle kendine hayran bırakan karamelli ve muzlu kup tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği karamelli ve muzlu kup tarifi, çay ve kahve keyfinize de keyif katacak bir lezzet. Peki, karamelli ve muzlu kup nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız karamelli ve muzlu kup tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

KARAMELLİ VE MUZLU KUP TARİFİ

Karamelli ve muzlu kup malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarın su bardağı toz şeker
  • 10 gr vanilya

Karamel için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı krema

Araları için:

  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı yer fıstığı

KARAMELLİ VE MUZLU KUP YAPILIŞI

  • Tüm malzemeler bir tencerede karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Altını kapatıp soğuması için kenara alın.
  • Bu sırada muzu çatal ile ezin ve yer fıstıklarını yağsız bir tavada kavurun.
  • Karamel için; Şekeri tavaya alıp kısık ateşte hiç dokunmadan karamel olmasını bekleyin.
  • Karamel hazır olduğunda ocağı kapatıp kremayı hızlıca ekleyin ve sürekli karıştırarak kremayı karamele yedirin.
  • Servis için ilk olarak muhallebi ile başlayarak, muz fıstık ve karamel şeklinde iki kat kuplara doldurun.
  • Dilerseniz, vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz.
SIRADAKİ HABER