Yemek
Karnabahar püresi nasıl yapılır? Karnabahar püresi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Karnabahar püresi nasıl yapılır? Karnabahar püresi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Patates püresi kadar çok seveceğiniz karnabahar püresi tarifi, birçok yemeğin yanına yakışan şahane bir tarif. Peki, karnabahar püresi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve tadına doyamayacağınız karnabahar püresi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
16 Ocak 2022 , Pazar 12:56
Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi olacak karnabahar püresi tarifi, hem pratik hem de besin değeri yüksek bir tarif. Peki, karnabahar püresi nasıl yapılır? Yedikçe yedirten karnabahar püresi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
Haberin Devamı
KARNABAHAR PÜRESİ TARİFİ
Karnabahar püresi malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süt
- 1/4 bardak parmesan rendesi
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/8 yemek kaşığı karabiber
KARNABAHAR PÜRESİ YAPILIŞI
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp suyuna biraz tuz atarak 15 dakika kadar haşlayın. Karnabaharlar yeterince yumuşadığında süzün.
- Bir yandan tereyağını orta ateşte eritin. 4 parçaya kestiğiniz sarımsakları tereyağında 2 dakika kavurun.
- Karnabaharı mutfak robotuna alın. Sarımsakları tereyağıyla birlikte ekleyin.
- Sütü, rendelenmiş peyniri, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
- Sıcak servis edin. Servis sırasında üzerini frenk soğanı veya biberiye ile süsleyebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Metin Akpınar ve Suphiye Orancı'nın kızı Duygu Nebioğlu'na sürpriz telefon! Öyle şeyler anlattı ki! O kişi Yeşilçam oyuncusu mu?
- Estetik operasyon geçiren Selen Görgüzel'in son hali! 'Hoş geldin yeni Selen'
- ABD'de hayatını kaybeden fenomen Yağmur Taktaş'ın son sözleri! Şüpheler tek kişi üzerinde yoğunlaşıyor, ailesi harekete geçti
- Güneşi gören Fahriye Evcen'den yaz pozları
- Dilan Çiçek Deniz gönlünü ünlü yönetmenin oğluna kaptırdı!