Yemek
Karnabahar püresi nasıl yapılır? Karnabahar püresi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Karnabahar püresi nasıl yapılır? Karnabahar püresi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Patates püresi kadar çok seveceğiniz karnabahar püresi tarifi, birçok yemeğin yanına yakışan şahane bir tarif. Peki, karnabahar püresi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve tadına doyamayacağınız karnabahar püresi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
16 Ocak 2022 , Pazar 12:56
Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi olacak karnabahar püresi tarifi, hem pratik hem de besin değeri yüksek bir tarif. Peki, karnabahar püresi nasıl yapılır? Yedikçe yedirten karnabahar püresi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
KARNABAHAR PÜRESİ TARİFİ
Karnabahar püresi malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süt
- 1/4 bardak parmesan rendesi
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/8 yemek kaşığı karabiber
KARNABAHAR PÜRESİ YAPILIŞI
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp suyuna biraz tuz atarak 15 dakika kadar haşlayın. Karnabaharlar yeterince yumuşadığında süzün.
- Bir yandan tereyağını orta ateşte eritin. 4 parçaya kestiğiniz sarımsakları tereyağında 2 dakika kavurun.
- Karnabaharı mutfak robotuna alın. Sarımsakları tereyağıyla birlikte ekleyin.
- Sütü, rendelenmiş peyniri, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
- Sıcak servis edin. Servis sırasında üzerini frenk soğanı veya biberiye ile süsleyebilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
-
Zürbiye nasıl yapılır? Zürbiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
-
Kıtır kabak cipsi nasıl yapılır? Kıtır kabak cips tarifi, yapılışı, malzemeler
-
Pirinçli kabak yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler: Pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır?
-
Taze soğan mezesi nasıl yapılır? Taze soğan mezesi tarifi, yapılışı, malzemeler
-
French tacos nasıl yapılır? French tacos tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası