YemekKereviz yemeği nasıl yapılır? Kereviz yemek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Kereviz yemeği nasıl yapılır? Kereviz yemek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Kereviz yemeği nasıl yapılır? Kereviz yemek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Sapı sadece 10 kalori olan kerevizin şöhret iddiası, uzun zamandır düşük kalorili bir “diyet yemeği” olarak kabul edilmesi olabilir. Kış aylarında en çok tüketilen sebzeleri başında gelen kereviz, kereviz yemek tarifi ile sofralarınıza lezzet katıyor. Kereviz C vitamini, beta karoten ve flavonoidler içerir, ancak tek bir sapta en az 12 ek antioksidan besin türü bulunur. Aynı zamanda sindirim sistemindeki, hücrelerdeki, kan damarlarındaki ve organlardaki iltihaplanma durumlarını azalttığı gösterilen harika bir bitkisel besin kaynağıdır. Peki, kereviz yemeği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız kereviz yemek tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Antioksidan ve iltihap önleyici besin maddeleri tüm sindirim sistemine koruma sağlarken, kereviz mideye özel faydalar sunabilir. Apiuman olarak bilinen bir bileşik de dahil olmak üzere kerevizdeki pektin bazlı polisakkaritlerin mide ülseri vakalarını azalttığı, mide astarını iyileştirdiği ve hayvan çalışmalarında mide salgılarını modüle ettiği gösterilmiştir. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif olan kereviz yemek tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, kereviz yemeği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kereviz yemek tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

KEREVİZ YEMEK TARİFİ

Kereviz yemek malzemeler

  • 1 kilogram kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Kereviz sapı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

KEREVİZ YEMEĞİ YAPILIŞI

Kerevizi ayıklayıp küp küp doğrayın. Pişirene kadar limonlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Şeker, zeytinyağı ve tuzu tencereye alın.

Soğanı da ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Patatesi de kereviz gibi küp küp doğrayın. Havuçları da enine doğrayıp soğanın üzerine ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Ardından patatesi kereviz ve kereviz saplarını da ekleyin. Daha sonra su ve şekeri de ilave edip kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. En son kereviz saplarını içinden çıkarın ve tuz ekleyin.

 

 KEREVİZ YEMEĞİNİN FAYDALARI

  1. Kereviz, düşük glisemik indeksi olan vitamin ve mineraller açısından zengindir.
  2. Kereviz alkalileştirici bir etkiye sahiptir.
  3. Kereviz sindirimi destekler.
  4. Kereviz iltihabı azaltır.
  5. Kereviz önemli bir antioksidan kaynağıdır.
SIRADAKİ HABER