Yemek Kıyır kıyır ayvalı turta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıyır kıyır ayvalı turta tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kıyır kıyır ayvalı turta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıyır kıyır ayvalı turta tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kıyır kıyır ayvalı turta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta  kıyır kıyır ayvalı turta tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler kıyır kıyır ayvalı turta tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette kıyır kıyır ayvalı turta tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, kıyır kıyır ayvalı turta nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kıyır kıyır ayvalı turta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak kıyır kıyır ayvalı turta tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kıyır kıyır ayvalı turta nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız kıyır kıyır ayvalı turta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

KIYIR KIYIR AYVALI TURTA TARİFİ

Kıyır kıyır ayvalı turta malzemeler

Hamur;

  • 300 gram un (3 su bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram toz şeker (1 çay bardağı)

İç harcı;

  • 3 adet büyük boy ayva
  • 100 gram toz şeker (1 çay bardağı)

Üzeri ;

  • Pudra şekeri
  • 10 gram şekerli vanilin (2 paket)
  • 10 gram kabartma tozu (1 paket)

KIYIR KIYIR AYVALI TURTA YAPILIŞI

  • Öncelikle ayvalar kabuğundan soyularak rendelenir ve tavaya alınır.
  • Üzerine toz şeker ilave edilerek ocağa alınır ve arada karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
  • O sırada hamur yapımına geçilir.
  • Temiz ve derin bir kap içerisine yumurta ve tereyağı ilave edilir, el ile karıştırılır.
  • Karıştırdıktan sonra karışımın içerisine toz şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
  • Hemen ardından sırası ile vanilya tozu, un ve kabartma tozu ilave edilir, yoğurulur.
  • Dakikalar sonunda ele yapışmayan homojen bir hamur elde ettikten sonra hamur parçalara ayrılır.
  • Hamurun 3/4’ü taban için, kalan kısmı da üzeri için kullanılır. Hamurun küçük parçası buzluğa kaldırılır ve birkaç dakika sonrasında rendelenmesi için hazır kıvama gelmiş olacaktır.
  • Büyük parça olan hamur alınarak kullanılacak tepside el ile açılır.
  • Kaba göre şekil verilen hamurun üzerine pişen ayva karışımı ilave edilir.
  • Her yerine gelecek şekilde yaydırılır.
  • Sonrasında üst hamuru rendelenir ve turtanın üzeri kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 185 derece süresince alt-üst ayarda, üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Dakikalar sonunda pişen ayvalı turta fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  • Sonrasında üzerine pudra şekeri serpilir ve dilimlenerek servis edilir.
SIRADAKİ HABER